HomeNieuwsAlgemeen BestuurDe Verzetstram gaat rijden

De Verzetstram gaat rijden

Verzetstram

Foto persbericht Verzetsmuseum

Vanaf 15 mei gaat op zondagen de Verzetstram rijden. Startend vanaf het Verzetsmuseum volgt deze historische tram een route van een uur door Amsterdam Centrum en Amsterdam Oost en doet daarbij een groot aantal plekken aan die verbonden zijn aan de geschiedenis van de bezetting, de Jodenvervolging en het verzet.

Museumdocenten van het Verzetsmuseum lichten tijdens de tours deze geschiedenis toe en vertellen onder (veel) meer over de Hollandsche Schouwburg, de crèche van Henriëtte Pimentel, het Muiderpoortstation, de fusillade in het Eerste Weteringplantsoen, de razzia op het Waterlooplein en de Februaristaking.

Het Verzetsmuseum sluit van 23 mei tot eind 2022 de deuren voor verbouwing en herinrichting. Om gedurende de sluiting de belangrijke verhalen over de oorlog te kunnen blijven vertellen, organiseert het museum deze unieke rondritten in historische trams.

Oud-burgemeester Job Cohen gaf op 1 mei jl. op de Dam het startsein voor de Verzetstram en benadrukte bij die gelegenheid het belang van dit initiatief:

“De oorlog is nog steeds een belangrijk element in ons leven en het leven van de stad”

Tickets voor de Verzetstram zijn te koop via de website van het Verzetsmuseum. De rondritten zijn bedoeld voor volwassenen. Adviesleeftijd voor kinderen: vanaf 14 jaar.

https://www.verzetsmuseum.org/nl/agenda/historische-ritten-met-de-verzetstram

Route Verzetstram
Persbericht Verzetsmuseum

Algemeen Bestuur artikelen