HomeNieuwsColumnDe totale dictatuur ontworsteld

De totale dictatuur ontworsteld

dictatuur 

Wilt u de totale dictatuur,  kijk dan naar hoe Hero Brinkman doet . Met deze of soortgelijke woorden werpt Arie Wim Boer zijn frustraties van zich af en haalt in één adem de landelijke pers.

Arie  Wim staat 8e op de provinciale PVV lijst. De PVV haalt in Noord-Holland na het stemmentellen 6 zetels. Arie Wim valt dus net buiten de boot. In de peilingen werd gesproken van 9 zetels, dus er was hoop. PVV’er Arie Wim Boer stond op de verkiezingsavond RTV Noord-Holland voor de camera te woord, maar werd later bruut teruggefloten door Brinkman. Dat mocht niet van Brinkman en die had daarover een e-mail gestuurd, die Boer niet bleek te hebben bereikt. Boer, is boos dat Brinkman geen excuses heeft aangeboden voor het misverstand. En er kwam meer onvrede naar buiten: volgens Boer is er in de fractie van de Noord-Hollandse PVV grote onvrede over het voorstel van Brinkman om hoofddoekjes op termijn in de bus te verbieden. `Staat nergens in ons verkiezingsprogramma´. Ook voegde Boer eraan toe dat hij al 1,5 jaar loyaal is aan de PVV en ook al menige vernedering van Brinkman heeft moeten slikken. Hij heeft moeilijke vragen in de Purmerendse gemeenteraad gekregen en hij is bedreigd. Nu wordt Arie Wim Boer bij elke verkiezing bedreigd. Iets wat bij lange na gelukkig niet elke politicus in Purmerend hem kan nazeggen. Er zijn kennelijk gekke mensen die Arie Wim serieuzer nemen dan de rest en hem keer op keer venijnig stalken. Maar dit terzijde.

In mijn stukjes heb ik Hero en Arie Wim gewaarschuwd dat het geen goed huwelijk tussen beiden zou worden. In verdekte termen heb ik er nog op gewezen dat het in het voordeel van Arie Wim zou pleiten als hij niet door de PVV ballotage zou komen. Allemaal paarlen voor de zwijnen geweest, maar wel leuk om op te schrijven.

Toen Arie Wim over hoofdoekjes en welke partij hij nu in de Purmerendse raad vertegenwoordigde door D66´er Rob Sampimon werd ondervraagd, liet hij van geen kant merken te gruwen van het hoofddoekjesverbod in de bus en van de dictatuur en de vernederingen van Hero Brinkman. Hij moet, als je nu de film terugdraait, toen hebben staan tandenknarsen om het hart niet op zijn tong te leggen. Zich verbijtend uit loyaliteit voor Hero, Geert en de PVV. `Na de oorlog in het verzet gegaan, zo zul je bedoelen´,  zo concludeert mijn meelezende buurman. Die droef constateert dat 1 op de 5 Purmerenders zich heeft mee laten slepen door de partij die in Noord Holland volgens de woorden van Arie Wim door een dictator wordt geleid. “Hero Brinkman wil graag de totale dictatuur hebben in de fractie en misschien ben ik daarom wel blij dat ik er niet in kom,” zo zegt Boer.

Tevreden constateer ik dat aan de politieke carrière van Arie Wim, als hij die al voor ogen had, bij de PVV nu wel een einde is gekomen. Leer mij Hero en Geert kennen: vier handen op één buik. Arie Wim kan zich nu weer geheel en al met betere zaken bezig houden dan het loyaal en stilzwijgend toelaten van allochtonen afzeiken. Ongebroken zag ik hem als vanouds weer bezig in de raadsvergadering een dag later. Geef Arie Wim de nog in te stellen ‘oude helden-prijs van Purmerend’ bedenk ik ineens.

Tot slot nog even een anekdote die ik meemaakte toen ik ging stemmen. Een oudere heer met stok schoof voor mij het stemhokje in. En hij verstilde daar, het duurde en het duurde. Ik was ondertussen mijn stem al kwijtgeraakt in een ander hokje, maar ik bleef uit nieuwsgierigheid staan om te zien wat er zou gaan gebeuren. De voorzitter van het stembureau stapte op de oude man af en vroeg wat er aan de hand was. En ik hoorde de man echt zeggen: ´ ik mis Mario Hegger van de Stadspartij op deze lijst´.  

Met ingehouden lach vertelde ik het thuis aan mijn vrouw. Die reageerde dat ik met mijn verzinsels een goeie zou zijn op de lijst van de PVV of een soortgelijke lokale partij. Ben je eens serieus krijg je zo´n compliment naar je hoofd geslingerd.

Column artikelen