HomeNieuwsColumnDe Stadspartij - BPP: groot, breed en diep

De Stadspartij – BPP: groot, breed en diep

Rob Lodder secretaris Stadspartij-Beemster Polder Partij

De Stadspartij-Beemster Polder Partij (Stadspartij-BPP) is een bijzondere partij. Niet alleen is het op afstand de grootste partij qua stemmen, maar met meer dan 150 leden ook een van de -zo niet de grootste- Purmerendse partij qua ledental.
De Stadspartij-BPP is bijna altijd vertegenwoordigd bij grote en kleine publieke gebeurtenissen. Dat komt omdat de mensen in de fractie, het bestuur en de actieve kern van de partij innig met stad en polder zijn verbonden.

Nico de Lange van de Stadspartij-BPP is de Nestor van de raad (de meeste jaren als raadslid). Ook het jongste raadslid, Amber van der Meeren,  is bij de Stadspartij-BPP. Dat is een simpel voorbeeld van de breedte van de partij. De partij is er voor iedereen, van jong tot oud. Er is een senioren afdeling en een actief jongerenteam. In de fractie hebben we naast nieuwelingen zoals Amber van der Meeren en Rainier Epping ook ‘oude rotten’ zoals Bert Meulenberg en Nico de Lange. Bert Meulenberg is bovendien voor deze raadsperiode door de raad verkozen tot vice voorzitter en vervangt in die functie indien nodig de burgemeester als raadsvoorzitter.

De diversiteit binnen de Stadspartij-BPP is ook een vorm van breedte: niet een politieke stroming, links, rechts, groen of confessioneel, maar de verbondenheid en betrokkenheid met de stad en de polder verbindt ons. En daarom zijn er soms diepgaande discussies nodig, juist omdat er zoveel smaken en meningen in de fractie en de partij leven. De partij is sterk door verscheidenheid. Die diversiteit drijft ons niet uit elkaar: al jaren geven we er blijk van dat we een betrouwbare en stabiele partij zijn. De diepgang en verscheidenheid vinden we bijvoorbeeld ook terug in de specialisaties in de partij: Mario Hegger als ervaren bestuurder, Coen Lageveen als nieuwe wethouder, Melvin Smid (vice fractievoorzitter) en Bjorn Blauwhof als sporters, Nico de Lange en Leo Schagen als echte Beemsterlingen, Barbara Jonk thans fractievoorzitter met haar zorg-achtergrond, Wout Zeekant als ondernemer etc. We zijn van alle markten thuis.

Stadspartij-BPP wil zich in de komende vier jaar opnieuw bewijzen en verbeteren. Daarom werken de fractie en het bestuur samen om meer leden te mobiliseren en te activeren. Niet de hele tijd, maar als het nodig is, voor een evenement zoals NL Doet of voor het leveren van specifieke expertise, over een onderwerp of over de wijk waar ze wonen. Ook ombudsachtige activiteiten gaan we niet uit de weg.

De partij kent actieve en ‘stille’ leden. We gaan ook onze ’stille’ leden bezoeken. Leden waar we al een tijdje niets van hebben gehoord. Gaat het goed met ze? Kan de partij ze ergens mee helpen? Kunnen zij iets voor de partij betekenen?
Doordat de Stadspartij-BPP op alle niveaus in de gemeente vertegenwoordigd is kunnen we mistanden onderzoeken, aan de orde stellen en inwoners helpen.

Kortom: er is voldoende werk aan de winkel. Niet alleen in de fractie en in het college, maar ook in de vereniging Stadspartij-BPP en vooral in onze vitale en groeiende gemeente.

Column artikelen