HomeNieuwsColumnDe kloof gaapt

De kloof gaapt

roald column.jpgCollege van B&W frustreert hard werkende burgers!!

Het jaar loopt ten einde en de politieke balans kan opgemaakt worden. Het was een jaar waar overduidelijk is gebleken dat er een diepe kloof gaapt tussen het college van Burgemeester en wethouders van Purmerend en de hard werkende burgers van Purmerend. Dit college heeft echt geen best oog voor de echte noden van de hardwerkende burgers. Wat is het geval. De binnenstad is welhaast onbereikbaar geworden voor de automobilist. Het autootjepesten van de PvdA en bondgenoten, is gelukt. Als je van de sluisbrug naar het gemeentehuis wil, kost je dat op een door de weekse dag meer dan 20 minuten. Ondernemers in de Westerstraat leggen financieel het loodje of dreigen dat te doen. Oversteken vanaf de brug Wolthuissingel lijkt veel op het spelen van Russische roulette.  

De inwoners die dicht bij het waterlandziekenhuis wonen werden ook getrakteerd op overlast. Het ziekenhuis heeft in navolging van het college de automobilist ontdekt als melkkoe en ging over tot het invoeren van betaald parkeren. De direct omwonenden werden met de overlast opgezadeld. Het college wist niets beters te verzinnen dan invoering van parkeervergunningen. Voorlopig werd dit onzalige plan door de burgers naar de prullenbak verwezen. En dan hebben we het nog niet gehad over de parkeerproblemen in de Gors-Noord (omgeving Beatrixplein). De doorstroming van het verkeer door Purmerend. En om maar te zwijgen over de dagelijkse opstoppingen op de Laan der Continenten.

De inwoners van de Gors-Zuid dachten na dertig jaar eindelijk eens nieuwe bestrating te krijgen, maar werden verrast met oude stenen die getrommeld waren. Een behandeling die stenen er juist ouder uit laat zien, maar dit bij historici bekende trucje wist het college toen nog niet. Dat dacht juist dat ze er door trommelen jonger uit zouden gaan zien. De woede bij deze bewoners was terecht groot. Zeker als in ogenschouw genomen wordt dat het college op z’n minst de suggestie heeft gewekt dat er met nieuwe stenen herstraat zou worden. Ook hier namen de hardwerkende inwoners het niet en kwamen massaal in protest. Het gelijk van de burgers was hier zo overduidelijk dat zelfs coalitiepartij PvdA vond dat dit niet door de beugel kon.

Alsof het college de burger niet genoeg heeft gepest wordt de zijbelading (nieuwe wijze van afvalinzameling) voorbereid om ingevoerd te worden. Het was vele malen goedkoper geweest om de bestaande grijze bakken te ontdoen van het tussenschotje en waar nodig ondergrondse containers te plaatsen. Maar nee hoor, waarom eenvoudig als het ook moeilijk kan. Het argument dat het in het kader van de arbeidsomstandigheden voor de vuilnisophalers ook beter zou zijn werd er door het college ineens bij de haren bijgesleept. Als straks één vuilnisophaler de zware bakken eerst moet gaan rechtzetten alvorens de grijper de bak kan pakken, de toorn van de burgers over zich heen krijgt over: het slechte reinigen, de slechte verzamelplaats, de trage ophaalwijze met nieuwe verkeersproblemen, enzovoort, dan zal de Stadspartij het college nog eens fijntjes aan de arbeidsomstandighedenzorg herinneren.

Blijkbaar zijn er krachten in Purmerend aanwezig die koste wat het kost geld van de burgers over de balk wil smijten. In plaats van het simpel weghalen van het tussenschotje worden nu alle bakken (23.000) vervangen, moeten er nieuwe vrachtwagens aangeschaft worden en dienen er nieuwe aanbiedplaatsen voor de containers te worden aangelegd. En weer worden de hardwerkende burgers geconfronteerd met de problemen die dit college daardoor gaat veroorzaken. De ene na de andere klacht over de niet doordachte aanbiedplaatsen wordt momenteel al ingediend.

En het college blijft intussen dromen van grootste plannen. De tientallen miljoenen kostende verhuizing van de Purmaryn wordt onderzocht. Maar € 62.000 uitgeven om de skeelerpiste (deels) te overkappen kan niet.
De multifunctionele sporthal dreigt dermate te worden afgewaardeerd door dit college dat geen enkele sportclub er meer blij mee te maken is.

Maar hardwerkende burgers van Purmerend wees gerust. In het voorjaar van 2010 zijn er weer verkiezingen en u zult weer bedolven worden onder de mooie beloftes. De Stadspartij heeft vernomen dat minister Wouter Bos alvast een draaiorgel heeft besteld om die te kunnen komen bespelen in Purmerend.

Column artikelen