HomeNieuwsAlgemeen BestuurCrisis binnen fractie Ouderenpartij

Crisis binnen fractie Ouderenpartij

ger te paske.jpgHet Algemeen Ouderen Verbond (AOV) Purmerend wil fractielid Ger te Paske (foto) uit de partij gooien. Dat meldde het NHD deze week. Het bestuur van het AOV zegt "sterk te twijfelen aan zijn integriteit en het functioneren als raadslid van het AOV". De ouderenpartij, die op dit moment drie zetels in de Purmerendse gemeenteraad heeft, lijkt hiermee af te stevenen op een splitsing binnen de fractie.

Ger te Paske, die tot 2006 fractieassistent was van het AOV, is nu drieëneenhalf jaar raadslid. Vrijdag 2 oktober zal de partij met haar achterban beraadslagen over de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010. Te Paske hoopt op steun van de leden van zijn partij.

Eenmansfractie

Het AOV is vanaf 1998 lid van de gemeenteraad. Sinds november 2008 maakt het AOV, onder aanvoering van lijsttrekker Tijs Kalverboer, deel uit van de coalitie met PvdA, VVD en CDA. Zij hebben echter geen wethouder geleverd, maar hopen dat, met hun steun aan de coalitie, meer van hun voorstellen gesteund zullen worden. Als Te Paske niet meer bij het AOV mag blijven, bestaat de kans dat hij de vierde eenmansfractie gaat vormen in de Purmerendse gemeenteraad, naast Loes Lijmberg, Frans Theuns en Ron Wiegel, die ieder uit hun eigen partij stapte of uit hun partij werden gezet.

ZIE OOK:

 

Foto: Gemeente Purmerend

Algemeen Bestuur artikelen