HomeNieuwsAlgemeen BestuurCorona houdt ons allen in de greep

Corona houdt ons allen in de greep

Foto door CDC op Unsplash
Foto door CDC op Unsplash

Op dit moment heerst het corona virus in bijna de hele wereld en dus ook in Nederland. Er sterven dagelijks meerdere mensen aan dit virus. De overheid heeft verregaande maatregelen ingesteld om besmetting door het virus tot een minimum te beperken. Scholen zijn gesloten, diverse bedrijven sluiten hun deuren en veel sectoren liggen gedwongen stil. Afstand tot elkaar bewaren, minstens 1,5 meter, is een sleutelwoord. Elkaar daarop aanspreken als het even wordt vergeten is een must. Het ziet ernaar uit dat de situatie nog maanden zal aanhouden.

Toch wordt er nog gewerkt door veel van onze inwoners, hier in mijn wijk gaan de schilderswerkzaamheden aan de woningen gewoon door. Ook supermarkten en andere winkels blijven, zij het onder aangepaste omstandigheden, open.
De medische zorg draait op volle toeren en doet er alles aan om iedere patiënt de benodigde zorg te blijven geven.

De Stadspartij spreekt zijn grote waardering en respect uit naar alle medewerkers die, op welke wijze dan ook, zich inzetten om deze uitbraak het hoofd te bieden en het aantal dodelijke slachtoffers tot een minimum te beperken.

Wij spreken onze waardering niet uitsluitend uit naar medewerkers in de zorg maar ook alle anderen die zich blijven inzetten om ons land draaiend te houden. Denk daarbij aan alle medewerkers in de supermarkten incluis de bevoorrading en andere winkels, onderwijzend personeel, medewerkers in de kinderopvang, ambtenaren, huisvuilophaaldiensten en zo kan ik deze rij nog veel langer maken.

Wij hebben respect voor de initiatieven die er ontstaan om zwakkere en eenzame medemensen te helpen. Velen zullen door de maatregelen eenzaam zijn, denk daarbij aan de mensen in verzorgingstehuizen. We mogen niet op bezoek, ze telefonisch benaderen of een kaartje sturen is wel mogelijk en geeft vaak steun.

Ook aan deze crisis zal eens een eind komen, voor dat dit zover is zal er ook in onze stad goed moeten worden gekeken wat er moet worden gedaan om de getroffenen te helpen. Ons college werkt onverminderd door om hierin beleid te maken. Ook dat verdient onze waardering!

Algemeen Bestuur artikelen