HomeNieuwsAlgemeen BestuurControleurs hondenbezit gaan op pad

Controleurs hondenbezit gaan op pad

hondenbelasting
De gemeente Purmerend houdt in oktober, november en december een uitgebreide controle op hondenbezit. Controleurs gaan na of hondenbelasting is betaald: de ervaring van de gemeente leert dat niet iedere hondenbezitter zijn viervoeter(s) aanmeldt.

De controleurs komen aan de deur en stellen een aantal vragen. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Hij draagt een legitimatiebewijs bij zich die door de gemeente is verstrekt. Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 66,48 per hond per jaar. Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan doet hij een aangifteformulier in de brievenbus.

Aanmelden kan nog
Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden bij de gemeente. Aangifteformulieren zijn te downloaden op www.purmerend.nl/hondenbelasting of af te halen bij het Gemeenteplein in het stadhuis. Na de controle verstuurt de gemeente aanslagbiljetten naar de nieuw gevonden hondenbezitters. De opbrengst van de hondenbelasting wordt gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.

Algemeen Bestuur artikelen