HomeNieuwsColumnComplottheorieën

Complottheorieën

containersmetchip.gif
Zeker is het dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep niet is getest.
Alleen in Nederland al leverde de handel in dit vaccin de farmaceutische industrie 600 miljoen op aan bestellingen. Tussen de mensen uit de risicogroepen zitten ook wat profvoetballers. Wat maar weer eens bewijst hoe groot het vertrouwen van de mensen is in iets dat van hogerhand wordt aanbevolen maar zijn nut nog moet bewijzen.
Een bron voor complottheorieën is erdoor geboren.

“U vraagt me de vaccinatie tegen de Mexiaanse griep stop te zetten. Die macht heb ik niet, dan bent u bij de verkeerde rechter. Dan moet u in Den Haag zijn”. Kort geding-rechter W. Cornelissen in Zwolle maakte eind oktober 2009 al snel korte metten met de eis van de Stichting Stralingsarm Nederland om de prik-campagne tegen de Mexicaanse griep stil te leggen.
Hard nodig, vinden ze dat: de overheid heeft tot dusverre de informatieplicht verzaakt en wil maar niet vertellen wat er precies in dat vaccin schuilt, waardoor de bevolking grote risico’s lopen.
Normaal vecht de in Raalte gevestigde stichting vooral tegen de UMTS- masten’.

De Oostenrijkse onderzoeksjournaliste Jane Burgermeister heeft bij de Amerikaanse FBI een aanklacht ingediend tegen de Verenigde Naties (VN), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en diverse hooggeplaatste funcionarissen, wegens ‘bioterrorisme’ en ‘poging tot massamoord door middel van het nog vrij te geven vaccin tegen de Mexicaanse griep’.

 

‘Zo zijn er ook mensen die denken dat in de vaccinatie een nanochip zit die de overheid in staat stelt om burgers permanent in de gaten te houden, zo meldt de NOS’..

 

Er is zelfs een theorie waarbij buitenaardsen via de prik ons tot een willoos instrument willen maken.

Die theorieën doen het goed in ons zogenaamde koele kikkerland met zijn nuchtere inwoners. ‘Fortuyn is vermoord door de geheime dienst. Die heeft een slapende moordenaar op hem afgestuurd, die via een codewoord is geactiveerd.
Theo van Gogh stond op het punt dit te ontdekken en kwam zo op dezelfde manier aan zijn einde’
Er was ooit een film met Charles Bronson die als Sovjet agent dergelijke slapende moordenaars iin Amerika moest opsporen en liquideren (Telefon 1977)

 

capricorn.jpgMijn opoe zaliger was er heilig van overtuigd dat er nooit een mens op de maan is geweest. ‘Dat is opgenomen in een TV studio’, beweerde ze met een rotsvast vertrouwen in haar eigen gelijk. Daar is ooit nog eens een film van gemaakt met een gefakte landing op Mars.

Ook ging ze nooit onder een schemerlamp staan als er geen peertje in de fitting zat. ‘Dan lekt er elektrische stroom op je hoofd’, was haar rotsvaste overtuiging.

‘Dan Brown schrijft wetenschappelijk onderbouwde spannende verhalen waarin de waarheid geen geweld wordt aangedaan’, is er nog zo eentje.

Is er dan nooit zo’n samenzweringsverhaal verhaal waar? Ik ben onlangs aan het twijfelen geslagen.
Schouderophalend hoorde ik het verhaal aan van een Purmerender dat er in de nieuwe grijze afvalbakken een chip zou zitten die je wegwerpgedrag als burger volgt. Broodje aap, dacht ik.
afvalchip.jpgMaar ik rommelde wat om de bak op een goede plaats te zetten en wat schets mijn verbazing, er viel een plastic dopje uit (zie foto). Een goede bestudering ervan schokte mij toch wel. Het is inderdaad een chip. Bestudering van de afvalbakken van de buren leverde op dat daar ook zo’n chip in zit. Hij zit in de rand van de bak zelf links voor! Controleert u het maar bij u zelf!

Plotseling viel mij op dat de bewoners van de hoogbouw straks ook een chipkaart krijgen om hun afval in de ondergrondse afvalcontainer te kunnen gooien.
Uit betrouwbare bron, in dit geval de Stadspartij raadsleden, vernam ik dat er bij de besluitneming nimmer over deze geheime technologie is gesproken. Afvalwethouder Krieger speelt dus voor Big-Brother. Hij heeft kennelijk veel geheim gehouden interesse in ons wegwerpgedrag.

vuilnis naast container.jpgDe complottheorie die ik erop loslaat is dat Krieger en zijn ambtenaren in het geniep bezig zijn om uit te rekenen wat er per kilo weggeworpen vuilnis de Purmerenders in rekening kan worden gebracht.
Dit belooft wederom weinig goeds! Zoals alles waar Krieger c.s. hun tanden inzetten.
De oplossing is simpel, even rommelen met de bak dan valt de chip er vanzelf uit. En voor de ondergrondse containers met chipkaart zou ik willen aanbevelen om die niet te gebruiken en de zakken gewoon maar in de buurt van de container  te dumpen.

Column artikelen