HomeNieuwsAlgemeen BestuurCommissie bespreekt bestuurlijke vernieuwingsplannen

Commissie bespreekt bestuurlijke vernieuwingsplannen

spreekgestoelte (prodiason).jpgVanavond zal de raadscommissie Algemene Zaken (AZ) zich buigen over de plannen in het kader van bestuurlijke vernieuwing. De voorstellen moeten uiteindelijk leiden tot betere vergaderingen. Het zal de eerste openbare vergadering na het zomerreces zijn.

Het besluit is tot stand gekomen na een aantal gesprekken met de werkgroep bestuurlijke vernieuwing, die bestond uit raadsleden en de raadsgriffie. De commissie AZ zal zich beraden over zaken als de indeling van de raadszaal, het plaatsen van een spreekgestoelte en interruptiemicrofoons en het terugdringen van de hoeveelheid papier die gebruikt wordt om de stukken te verzenden. Ook zal gekeken worden naar een nieuw vergadermodel, waarbij elke maand één vrije vergaderweek is. Momenteel is er elke donderdag een commissievergadering of raadsvergadering.

De vergadering wordt gehouden in de raadszaal van het stadhuis en is openbaar. Ook is de vergadering vanaf 20:00 live te volgen op RTV-Purmerend. Klik hier voor de agenda en de bijbehorende stukken.

 

Lees ook de column van Evan Persijn over de commissies.

Foto: Prodiason

Algemeen Bestuur artikelen