HomeNieuwsAlgemeen BestuurBurgerzaken stadhuis verhuist tijdelijk

Burgerzaken stadhuis verhuist tijdelijk

stadhuis logo 1.jpgDe centrale hal van het stadhuis wordt deze zomer verbouwd: hierdoor is de afdeling Burgerzaken tijdelijk niet meer te vinden in het stadhuis. U kunt van begin september tot en met november 2009 terecht bij de tijdelijke huisvesting aan de achterzijde van het stadhuis.

Borden
Aan de achterkant van het stadhuis staan dan portocabins waar de medewerkers van Burgerzaken u graag van dienst zijn. Borden wijzen u de juiste kant op. Komt u voor loket Wmo, Belastingen of Vergunningen? Dan kunt u wel gewoon in het stadhuis terecht.

Voordelen
Als in december 2009 het verbouwde stadhuis klaar is, wordt een bezoek prettiger voor u. Alle loketten zijn dan namelijk op de begane grond te vinden, dus u hoeft niet meer het hele stadhuis door. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door een receptionist(e) die u verwijst naar het juiste loket voor uw vraag. Moet u even wachten? Dan kunt u aanschuiven bij de koffiehoek. Ook liggen er leesbladen en er is een speelhoek voor kinderen.

Vingerafdruk
Vanaf 21 september 2009 is het voor de gemeente wettelijk verplicht om extra beveiligingsmaatregelen te nemen bij het afgeven van reisdocumenten. Tijdens de verbouwing wordt hier gelijk aandacht aan besteed. Dit gebeurt in de vorm van biometrie, simpel gezegd: een vingerafdruk. Met deze vingerafdruk wordt de aanvrager geïdentificeerd.

Bron: Gemeente Purmerend

Algemeen Bestuur artikelen