HomeNieuwsAlgemeen BestuurBurgemeester Verbeek wil nog een termijn

Burgemeester Verbeek wil nog een termijn

verbeek flyer.jpgLeen Verbeek stelt zich opnieuw beschikbaar als burgemeester van Purmerend. Dat liet een woordvoerder van de gemeente vrijdag weten. De 53-jarige Verbeek is sinds 2003 burgemeester van de marktstad. Begin april 2009 eindigt zijn eerste ambtstermijn.

Begin 2008 haalde Verbeek het landelijke nieuws toen hij het als kandidaat-burgemeester van Eindhoven opnam tegen Rob van Gijzel. Verbeek verloor het burgemeestersreferendum en keerde terug naar Purmerend. Verbeek heeft bij diverse gelegenheden laten weten dat hij het naar zijn zin heeft in de stad. In een gesprek met de Commissaris van de Koningin van Noord-Holland heeft hij daarom aangegeven graag in aanmerking te komen voor herbenoeming.

De ambtstermijn voor de burgemeester vervalt normaliter na zes jaar. De leden van de gemeenteraad zijn deze week geïnformeerd over procedure. De raad zal een commissie instellen die zich buigt over de herbenoeming. Indien Verbeek benoemd wordt voor een tweede ambtstermijn, is hij tot 2015 burgemeester van Purmerend.

Algemeen Bestuur artikelen