HomeNieuwsAlgemeen BestuurGroen-links soap duurt voort

Groen-links soap duurt voort

col sacco (purmerend).jpgHet laatste woord over het opstappen van Loes Lijmberg uit de GroenLinks-fractie is nog niet gezegd. Dat bleek naar aanleiding van een reactie van SP-fractievoorzitter Colette Sacco (foto boven). Sacco liet deze week de gemeenteraad per e-mail weten dat GroenLinks “een onjuiste weergave van de werkelijkheid” geeft in haar berichtgeving.

Loes Lijmberg (foto onder), die oorspronkelijk op de kieslijst van de Socialistische Partij stond, sloot zich met haar eenmansfractie Lijst Bödeker, enkele maanden na haar benoeming in 2008, aan bij de fractie van GroenLinks. Half augustus van dit jaar gaf Lijmberg aan verder te gaan met fractiegenoot Martin Ihns onder de naam Purmerend Sociaal. Nog geen drie weken later verklaarde GroenLinks op haar website dat Lijmberg “eenzijdig en zonder enige vorm van uitleg” uit de fractie van GroenLinks was gestapt.

“Mevrouw Bödeker heeft vlak na de verkiezingen van 2006 haar lidmaatschap van de SP opgezegd,” zegt de SP in een reactie. “Als nummer zes is zij ook niet in de raad gekozen gezien het feit dat de SP vier zetels kreeg. Verder wordt er gesproken over “beide fractieleden” van lijst Bödeker. Martin Ihns heeft niet op de kandidatenlijst voor de SP gestaan. Daarmee vragen wij ons af of je hem als fractielid mag aanmerken.”

 

loes bodeker.jpgLees ook de column van Meander over de Bödeker-soap

ZIE OOK:

Algemeen Bestuur artikelen