HomeNieuwsAlgemeen BestuurBödeker gaat samenwerken met GroenLinks

Bödeker gaat samenwerken met GroenLinks

loes bodeker.jpgDe GroenLinks-fractie en eenmansfractie Lijst Bödeker zullen tot de verkiezingen van 2010 nauw met elkaar gaan samenwerken. Dat maakten beide fracties afgelopen zaterdag bekend. Loes Bödeker (foto), fractievoorzitter van Lijst Bödeker zat sinds juni 2008 als eenmansfractie in de raad, nadat ze uit de SP-fractie is gestapt. GroenLinks heeft momenteel twee zetels in de raad.

"In de afgelopen periode kwam de fractie van Lijst Bödeker tot de conclusie dat zij politiek het dichtst bij GroenLinks staan", laten beide fracties in een persverklaring weten. "Ook de fractie van GroenLinks vindt dat Lijst Bödeker en GroenLinks erg op dezelfde lijn zitten. Deze conclusie leidde er toe dat samenwerking werd gezocht, standpunten op elkaar werden afgestemd en meningen werden uitgewisseld. Sinds ruim een maand worden ook de vergaderingen van de raadsfora en de gemeenteraad gezamenlijk voorbereid."

‘Stoelendans’

Eerder stapte raadslid Frans Theuns over van Leefbaar Purmerend 2001 naar de VVD. Ook hij bleef onder zijn eigen naam, Lijst Theuns, in de raad, maar houdt sinds november 2008 nauwe banden aan met de liberalen. Ook Ron Wiegel ging eind 2008 verder als eenmansfractie Lijst Wiegel, in plaats van bij de VVD. Voorlopig zal hij de enige zelfstandige eenmansfractie blijven. De Purmerendse gemeenteraad bestaat momenteel uit vijf coalitiepartijen en zeven oppositiepartijen. Sinds de nieuwe raad in 2006 is geïnstalleerd, zijn inmiddels al zes raadsleden opgestapt. Drie andere raadsleden zijn voor zichzelf begonnen. Vooral in november 2008 was er sprake van een ware ‘stoelendans‘ in de raad. In één maand tijd stapten twee oppositiepartijen over naar de coalitie en werd één coalitiepartij een oppositiepartij.

ZIE OOK:

Algemeen Bestuur artikelen