HomeNieuwsAlgemeen BestuurBödeker en GroenLinks uit elkaar

Bödeker en GroenLinks uit elkaar

loes bodeker.jpgLoes Lijmberg van de voormalige Lijst Bodeker (foto boven) en GroenLinks Purmerend hebben de samenwerking verbroken. Dat laat GL-fractievoorzitter Chris Zandvoort (foto onder) in een brief aan de gemeenteraad weten.

Enige weken geleden liet Lijmberg al weten door te gaan onder de naam ‘Purmerend Sociaal’. Hierbij werd niet aangegeven of zij de samenwerking met GroenLinks had verbroken. "Volgens de GroenLinks-fractie functioneerde de samenwerkingsvorm uitstekend," zegt GroenLinks op haar website. "Er werd gezamenlijk en in een goede sfeer vergaderd. Tot verbijstering van de fractie stuurde Loes vorige week een kort e-mailbericht waarin zij eenzijdig en zonder enige vorm van uitleg de samenwerking opzegt."

De Purmerendse gemeenteraad kent momenteel drie afgesplitste eenmansfracties. Naast Lijmberg, die afsplitste van de SP, zijn ook Ron Wiegel (voormalig VVD-lid) en Frans Theuns (voormalig LP2001-lid) voor zichzelf begonnen. Theuns heeft zich vrijwel direct na zijn afsplitsing aangesloten bij de VVD.

chris zandvoort purmerend.jpgZIE OOK:

 

Foto’s: Gemeente Purmerend

Algemeen Bestuur artikelen