HomeNieuwsOnderwijsBibliotheek Zichthof Purmer-Noord toch dicht

Bibliotheek Zichthof Purmer-Noord toch dicht

bibliotheeklogo

De openbare bibliotheek aan de Zichthof in de Purmer-Noord zal per 1 december 2010 toch haar deuren gaan sluiten. De bezuinigingen konden de bibliotheek niet open houden.

Leden van de bibliotheek die nu gebruik maken van de vestiging Zichthof kunnen na 1 december terecht in de Centrale bibliotheek in Purmerend. De pas van de leden is gewoon geldig in deze vestiging en materialen die in Zichthof geleend zijn kunnen ingeleverd worden in de Centrale.

“Door de tekorten bij de bibliotheek zelf en de opdracht om zelf zaken op orde te stellen is de bibliotheek het Zichthof gesneuveld,” zegt raadslid Mario Hegger van de Stadspartij. “Om de vestiging open te houden moest er zelfs extra in onderhoud worden gestopt. Het aantal leden liep sterk terug.”

Flink geld bij

Eerder ondernam de Stadspartij actie om de bibliotheek in de Purmer-Noord juist open te houden. “De ouderen en jonge kinderen maakten daar gebruik van. Dat is voor ons de reden geweest om in het verleden de bieb open te houden. Nu is het, gezien de crisis, zeker geen haalbare kaart, omdat er al flink wat geld bij moet om de bieb in stand te houden. Als de Zichthof wel open zal blijven, moet de bieb nog meer bezuinigen op de Waterlandlaan en gaat het prijskaartje nog meer omhoog, aldus Hegger”.

ZIE OOK:

Onderwijs artikelen