HomeNieuwsAlgemeen BestuurBaliewerk gemeente op afspraak?

Baliewerk gemeente op afspraak?

afspraakgemeente
Als de gemeente de werkwijze verandert in alleen nog werken op afspraak, dan heeft 30% van de leden van het internetpanel daar bezwaar tegen. Zij zien het als klantonvriendelijk en wensen flexibiliteit.

Hoe gaat de gemeente in de toekomst om met klanten die een product of dienst willen afnemen? Blijft de ‘vrije inloop’ bestaan? Of gaat de gemeente alleen werken op afspraak? Dit zijn vragen die teams met klantcontacten zichzelf stellen, nu zij bezig zijn met het opstellen van het dienstverleningsconcept Gemeenteplein.

De mening van de Purmerender hierover is gepeild via het internetpanel.

Twee derde deel heeft geen probleem met alleen werken op afspraak; 30% heeft bezwaar

Twee derde van de panelleden heeft geen probleem met werken op afspraak, of geen voorkeur. Zij zien voornamelijk een tijdwinst door het wegvallen van wachttijden. Dertig procent heeft bezwaren. Zij hechten voornamelijk aan flexibiliteit en zij vinden het drempelverhogend en klantonvriendelijk als er geen vrije inloop meer zou zijn.

Een combinatie van afspraak en vrije inloop heeft voor een deel de voorkeur. Opvallend is dat onder 15- t/m 44-jarigen meer bezwaar is tegen de werkwijze met alleen afspraken dan onder 45-plussers.

 

Algemeen Bestuur artikelen