HomeNieuwsAlgemeen BestuurArie-Wim Boer mogelijk naar PVV

Arie-Wim Boer mogelijk naar PVV

Arie-wim-boer-raadszaal

Raadslid Arie-Wim Boer (foto) van Leefbaar Purmerend 2001 stapt in 2011 mogelijk over naar de Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders. De PVV organiseert in de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2011 regelmatig bijeenkomsten in de Concordia op de Koemarkt in Purmerend waarbij het Purmerendse raadslid aanwezig zou zijn.

Op dit moment is de PVV nog niet actief in de provincie Noord-Holland. Wel bestaat er een groot draagvlak onder de Purmerenders. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen stemde ruim 20% van de Purmerendse kiezers op de partij van Geert Wilders en bij de Europese verkiezingen in 2009 kon de PVV zelfs rekenen op 27,5% van de Purmerendse stemmen.

Op de vraag van PvdA-raadslid Frank Alberts op Twitter wanneer het Leefbaar Purmerend-raadslid zijn PVV-lijst openbaar maakt, zegt Boer: “Snap je het niet, wil je het niet snappen of kan je het niet snappen? Ik ga over de lijst van Leefbaar. Niet over die van de PVV”. Op de vraag waarom Boer steeds de PVV-bijeenkomsten bezoekt zegt hij: “Volgens mij mag ik gaan en staan waar ik wil.”

Onafhankelijke lokale partijen

De Stadspartij vraagt zich af of de PVV van toegevoegde waarde zou kunnen zijn als ze met een lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 mee zou doen. “Als 20 procent van de Purmerenders op de PVV stemt, houdt dat in dat veel bewoners van Purmerend ontevreden waren over het politieke beleid dat gevoerd werd,” zegt Mario Hegger van de Stadspartij. “In Purmerend is de vraag of in de lokale politiek nu behoefte is aan de PVV als landelijke politieke partij, als er al lokale partijen in Purmerend aanwezig zijn zoals Leefbaar Purmerend, AOV en de Stadspartij.  De Stadspartij vindt nog steeds dat de lokale politiek uit onafhankelijke lokale partijen moet bestaan en zou het daarom jammer vinden als Leefbaar Purmerend op zou gaan in de PVV. Arie-Wim Boer zou op die manier een hoop zelfstandigheid kwijtraken, omdat hij dan gebonden is aan het landelijke beleid van de PVV.”

ZIE OOK:

16-06-2010 PVV wint ruim 20% van de stemmen bij TK-verkiezingen

Algemeen Bestuur artikelen