HomeNieuwsAlgemeen BestuurAanpak alcoholgebruik op straat uitgebreid

Aanpak alcoholgebruik op straat uitgebreid

straatalcohol
Om de overlast van drankgebruik op straat aan te pakken, heeft de gemeente alcoholgebruik in bepaalde openbare gebieden verboden. Afgelopen najaar is er al een lijstje samengesteld van gebieden waar direct bekeurd kan worden voor alcoholgebruik, nu hebben burgemeester en wethouders daar nog twee gebieden aan toegevoegd: het gebied rondom de Zuidpool en het gebied tussen station en winkelcentrum Weidevenne.

Samen met de politie en Brijder Stichting gaat de gemeente op deze manier de strijd aan met dit ongewenste gedrag: mensen die op straat alcohol drinken, kunnen een bekeuring van 90 euro verwachten. Dit geldt ook voor mensen die een aangebroken blikje of flesje bij zich hebben.

Direct bekeuren

Bij alle winkelcentra is openbaar alcoholgebruik al verboden, zoals bij:

  • Abel Tasmanplein
  • Makado
  • Gildeplein
  • Meerland
  • Nicolaassteeg

Ook rondom fiets- en loopbruggen, speelterreinen en -veldjes en schoolpleinen, wordt extra gecontroleerd en direct bekeurd. De kaarten van de gebieden zijn te zien in de bijlagen onderaan deze pagina.

Handen ineengeslagen

Begin september startte de gemeente in samenwerking met de Brijder Stichting een voorlichtingscampagne over de gevaren van alcohol. Onderdeel daarvan was de aanpak van het gebruik in openbare gebieden. Het zijn vooral jongeren die op straat drinken en voor overlast zorgen: minderjarigen worden doorgestuurd naar bureau HALT, waarbij een bezoek aan Brijder Stichting verplicht is.

Niet alleen de politie houdt een extra oogje in het zeil. Ook medewerkers van team Buurttoezicht en team Handhaving van de gemeente en jongerenwerkers worden hierbij betrokken.

Algemeen Bestuur artikelen