HomeNieuwsMilieuZwerfie’s rapen via Flashmob

Zwerfie’s rapen via Flashmob

ZwerfieA
Op zaterdag 2 mei werd er via de sociale media weer een Zwerfie Flashmob aangekondigd, door Dirk Groot. De start zou om 16.00 uur zijn, en om 15.00 uur werd de locatie bekend gemaakt.

In spanning wachtte ik de bekendmaking van de locatie af.Terwijl ik bijna dagelijks in mijn eigen buurtje, tijdens mijn wandelingen ook Zwerfies’s raap was een dergelijke oproep via een Flashmob nieuw voor mij.

Uiteindelijk verzamelden15 enthousiastelingen zich voor de bibliotheek op de Waterlandlaan. Onder ons twee zeer jonge deelnemers, tenslotte is het credo: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”
In een uur tijd werden er aardig wat zakken vuil geraapt. En ondertussen hebben we leuke gesprekken gevoerd. Zo vroeg een jongeman mij of ik een taakstraf had. Hij had dat vroeger in dat verband vaker moeten doen. Maar toen ik hem uitlegde wat we aan het doen waren was hij zeer positief, en wenste ons succes. Bij de vijver werden we geholpen door twee jongens van omstreeks tien jaar. Ook zij waren erg geïnteresseerd.

Zwerfie2Volgens Dirk was het buurtje waar we liepen al veel schoner dan de vorige keer. Dat is een goed teken. Wat ons wel opviel was de grote hoeveelheid sigarettenpeuken. Die zijn ook moeilijk op te pakken met de grijpers.
Dirk beloofde ons de volgende keer andere grijpers mee te nemen waarmee het gemakkelijker gaat. Ik ben er dan zeker weer bij.

Wilt u ook in uw buurtje Zwerfie rapen? Bij de gemeente worden grijpers verstrekt, als u uw plannen meldt, en de buurt noemt waar wordt geraapt. Samen maken we Purmerend zo iedere dag een stukje schoner.

Milieu artikelen