HomeNieuwsWelzijnZwerfdieren voortaan opgevangen door Dierenopvang Amsterdam

Zwerfdieren voortaan opgevangen door Dierenopvang Amsterdam


Thuisloze huisdieren uit Waterland worden met ingang van 1 januari 2017 niet meer bij Dierenopvangcentrum Waterland (DOC Waterland) opgevangen, maar bij Dierenopvang Amsterdam (DOA). Met ingang van 1 januari 2017 zorgt Dierenopvang Amsterdam (DOA) samen met de Dierenambulance uit Purmerend voor de opvang van alle zwerf- en afstanddieren in de gemeenten Landsmeer, Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Waterland. Hiermee komt de opvang op de locatie in Purmerend te vervallen.  

Zwerfdieren kunnen naar de Dierenambulance Purmerend worden gebracht of kunnen door de Dierenambulance Purmerend worden opgehaald. De Dierenambulance brengt ze naar DOA, in de hoop dat hun baasje ze daar snel komt ophalen. Is dat niet het geval, dan wordt door DOA naar een nieuw baasje gezocht. Is het voor iemand, om welke reden dan ook, niet meer mogelijk om voor z’n huisdier te zorgen, dan kan hij zelf rechtstreeks bij de Dierenopvang in Amsterdam terecht.

Dier laten ophalen
Uiteraard is het ook mogelijk om een dier waar afstand van gedaan wordt op te laten halen door de dierenambulance. Hier zijn wel kosten mee gemoeid. Ga voor meer informatie over de tarieven naar: Dierenambulance Purmerend
Huidige opvang in Purmerend
De dieren die tot eind 2016 bij de DOC Waterland worden gebracht, blijven daar ook in 2017. Net zo lang tot de dierverzorgers een nieuw tehuis voor hen hebben gevonden. Mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisdier zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom.
Wie zijn DOA?
Dierenopvang Amsterdam is de grootste en op een na oudste dierenopvang in Nederland. Elk jaar vinden hier ruim 2000 honden, katten, konijnen en knaagdieren een tijdelijk onderkomen. DOA investeert veel in verzorging, huisvesting, training en begeleiding van zijn dieren om voor iedere viervoeter de beste oplossing te kunnen bieden.

(bron: gemeente Waterland)

Welzijn artikelen