HomeNieuwsMilieuZonnepark Purmerend naar verwachting dit jaar operationeel

Zonnepark Purmerend naar verwachting dit jaar operationeel

zonnepanelenweiland
De gemeente Purmerend en Alleco Solar Energy zijn eruit. Vrijdag 8 april werden de noodzakelijke handtekeningen gezet door wethouder Hans Krieger en de aandeelhouders van Alleco, het bedrijf van Volendammer Gerrit Tol.

De bouw van ‘Solar Campus Purmerend’, is het grootste in stedelijk gebied

Bouw start nog deze zomer
 
Nog deze zomer worden er 22.000 zonnepanelen geplaatst op bedrijventerrein Baanstee-Noord, op een oppervlakte van meer dan 8 hectare. 
“Het mes snijdt aan twee kanten” aldus een tevreden wethouder Hegger. “Het zonnepanelenpark levert een enorme hoeveelheid duurzame energie op en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. Met de komst van het zonnepanelenpark wordt onze gemeente dus nog duurzamer.” Wethouder Krieger: “Het zonnepanelenpark komt op het nog niet bouwrijpe gedeelte van Baanstee-Noord. De gemeente hoeft hiervoor geen aanpassingen te doen en de realisatie van dit zonnepanelenpark zit mogelijke vestigers niet in de weg. Zo hebben beide partijen er voordeel van.”

Groene stroom voor 1.400 huishoudens

Het zonnepanelenpark wordt de grootste van Nederland in stedelijk gebied. Het zal ongeveer 5,6 MWp geinstalleerd vermogen krijgen. Ter verduidelijking 1 Megawatt piekvermogen (ook wel het geïnstalleerde vermogen) duidt het maximale vermogen van een zonnepaneel aan onder optimale omstandigheden. In één uur kan een installatie van 1 MWp dus maximaal 1 megawattuur zonnestroom produceren.

Het is genoeg om zeker 1.400 huishoudens van groene stroom te voorzien. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verkocht aan energiebedrijf VandeBron die het aan lokale gebruikers zal aanbieden.

Milieu artikelen