HomeNieuwsMilieuZonnepanelen op het dak van het stadhuis

Zonnepanelen op het dak van het stadhuis

 

Mario Hegger, de Purmerendse wethouder voor o.a. Duurzaamheid, en het bestuur van ‘Opgewekt in Purmerend’ (OiP) hebben onlangs een intentieovereenkomst getekend voor de plaatsing van zonnepanelen op het dak van het stadhuis. Het plaatsen van zonnepanelen levert een belangrijke bijdrage aan het behalen van de landelijke, provinciale en gemeentelijke doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

‘Opgewekt in Purmerend’ wil inwoners stimuleren duurzaam energie op te wekken en energiebesparende maatregelen toe te passen. Het initiatief is bedoeld voor inwoners van Purmerend en Zuidoostbeemster die wel zonnepanelen willen, maar deze niet op hun dak kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld omdat zij geen eigen huis hebben, omdat hun dak niet geschikt is, of omdat ze niet beschikken over de benodigde financiële middelen voor eigen zonnepanelen

Haalbaarheidsonderzoek
OiP heeft uitgerekend dat het plaatsen van de zonnepanelen door kan gaan bij 100 panelen. Martin Havik van OiP vertelt: “Voor 20 panelen zijn al geïnteresseerden. Op het stadhuis is plaats voor maximaal 180 panelen. Hoe meer panelen er geplaatst worden, hoe voordeliger de investering per paneel is.”

Milieu artikelen