HomeNieuwsWelzijnZaterdag zomerfestival in Leeghwaterpark

Zaterdag zomerfestival in Leeghwaterpark

electronicpicnic
Op zaterdag 18 augustus organiseert 3Monkeyz uit Hoorn
van 12.00 tot 23.00 uur het zomerfestival Electronic Picnic in het Leeghwaterpark. De gemeente Purmerend heeft hieromtrent de omwonenden tijdig geïnformeerd. Het belooft een vrolijk en gezellig evenement te worden.

Over het festival
De organisatie verwacht zo’n 5.000 bezoekers voor dance event Electronic Picnic. In het Leeghwaterpark worden enkele podia, tenten, bars en toiletten opgebouwd. Op woensdag 15 augustus wordt om 9.00 uur begonnen met opbouwen en op zondag 19 augustus wordt alles weer afgebroken. Het terrein wordt ’s nachts bewaakt door beveiliging. 

Maatregelen voor succes
3Monkeyz steekt veel tijd en energie in de organisatie van het festival. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met het plezier van de bezoekers, maar ook met buurtbewoners. Zo zijn er maatregelen genomen die de overlast moeten voorkomen:

  • Het evenement stopt om 23.00 uur. Dat betekent datna dit tijdstip geen muziek meer wordt gehoord uit het Leeghwaterpark.
  • Er is een beveiligingsbedrijf (Forty4 Security) betrokken bij de organisatie, die zorgen voor de orde en veiligheid tijdens het evenement. Hierbij te denken aan: beveiliging, medische diensten en verkeersregelaars. Ook houdt een team mobiele verkeersregelaars toezicht in de wijken rondom het Leeghwaterpark.

VerkeersmaatregelenDe organisatie verwacht niet dat er veel bezoekers met de auto komen. Om te voorkomen dat ze in de wijken rondom het Leeghwaterpark parkeren, leiden verkeersregelaars de bezoekers naar het evenemententerrein aan de Purmerenderweg/Westerweg om daar hun auto’s te parkeren. Het parkeerterrein van De Trekschuit is afgesloten tijdens het evenement. In het Leeghwaterpark wordt een extra fietsenstalling ingericht. 

Vragen
Voor meer informatie over het evenement kunt u terecht op www.electronicpicnic.nl. Mocht u tijdens het evenement – ondanks alle voorgenomen maatregelen – toch overlast ervaren – dan kunt u contact opnemen met het speciale telefoonnummer (0299) 452 112.

Bron: bewonersbrief gemeente Purmerend

Welzijn artikelen