HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningWoonwagendiscussie laait opnieuw op

Woonwagendiscussie laait opnieuw op

woonwagen2De gemeenteraad van Purmerend zal binnenkort opnieuw praten over een vijfde locatie voor woonwagens in Purmerend. Nadat de ‘oortjes’ nabij De Baanstee en eerder al de Verzetslaan zijn afgewezen, ging het college van B&W op zoek naar een meer geschikte locatie binnen de gemeente.

Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat er een vijfde woonwagenlocatie in Purmerend moet komen. Het college van B&W legt een vijftal mogelijkheden voor aan de gemeenteraad en spreekt daarbij een lichte voorkeur uit voor de locatie nabij de Vrouwenzandstraat, maar andere opties zijn ook nog mogelijk. De locatie Stekeldijk die dit jaar nog genoemd werd, lijkt van de baan. Nadat de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) een advies heeft gegeven, maakt het college een voorlopige keuze en biedt vervolgens de omwonenden de gelegenheid hun mening daarover te geven.

De woonwagenterreinen in Purmerend zijn eigendom van de gemeente en worden op termijn overgedragen aan woningcorporaties. Voorwaarde is dat de terreinen voldoen aan de regels op het gebied van brandveiligheid. Dat is op geen van de terreinen het geval. Daartoe is een nieuw woonwagenterrein nodig. Op het nieuwe terrein worden ook een beperkt aantal extra plaatsen gerealiseerd.

Bron: Gemeente Purmerend

ZIE OOK:

 

Ruimtelijke Ordening artikelen