HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningWooncompagnie steunt koopstarters met Starterslening

Wooncompagnie steunt koopstarters met Starterslening

projectbouwcompagnie
Wooncompagnie geeft starters op de woningmarkt vanaf begin dit jaar een extra steuntje in de rug. Dit gebeurt met de Corporatie Starterslening. De lening is bedoeld voor mensen die een woning willen kopen, maar voor wie de woonlasten nog net iets te hoog zijn.

Directeur-bestuurder John Hendriks van Wooncompagnie verwacht dat de regeling vooral aantrekkelijk is voor jonge mensen die vanwege hun inkomen nog net geen woning kunnen kopen. “Dankzij de Corporatie Starterslening kunnen deze starters wel een woning kopen én weten ze zeker dat de woonlasten passen bij hun inkomen. Nu en later. Gaan kopers meer verdienen, dan gaan zij vanaf het vierde jaar meer betalen. Nemen de inkomsten niet toe, dan wordt na zes, tien of vijftien jaar opnieuw de balans opgemaakt,” aldus Hendriks.

Verhuisketen op gang brengen

Met de Corporatie Starterslening geeft Wooncompagnie de woningmarkt een extra stimulans. Bewoners van een bestaande huurwoning of thuiswoners stromen dankzij deze regeling namelijk eerder door naar een koopwoning. Starters laten op hun beurt een huurwoning achter voor huurders met een kleine portemonnee. Op die manier komt een verhuisketen op gang.

 

Ruimtelijke Ordening artikelen