HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningWonen boven Winkels niet overal in binnenstad

Wonen boven Winkels niet overal in binnenstad

WonenBovenWinkels
“De oude garage van Zijp in de Nieuwstraat wordt een project in het kader van Wonen boven Winkels”. Dat zegt bedrijfshuisvestingsadviseur Cees Schrama. De Lindengroep zal ermee aan de slag gaan. De afspraak is gemaakt dat de op dit moment gevestigde speelgoedwinkel in oktober uit het pand vertrekt. 
 

Volgens Schrama zijn de hobbels genomen voor het Wonen boven Winkelsproject aan de Nieuwstraat 40. Projectontwikkelaar Bob Soederhuizen zou volgens hem in gesprek zijn met een aannemer en met het project kunnen beginnen. Het pandje naast Koopman Optiek op het Padjedijk wordt bestemd voor uitbreiding van de winkel van Koopman Optiek. ,,Er waren redenen om een uitzondering te maken en hier geen Wonen boven Winkels project te realiseren. Zo ook bij de Woonstudio Joost Laan aan de Gedempte Where. Het pandje naast de woonstudio wordt gesloopt en in gewijzigde passende vorm teruggebouwd en behoeve van de woonstudio.

Aan de Westerstraat 65 in Purmerend (foto) is onlangs het hoogste punt bereikt van het project Wonen boven Winkels. De hier gerealiseerde winkel is bestemd voor Intertoys/Cruijff. De Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam realiseert hierboven woningen.

 

Bron: Regio Zaken

Ruimtelijke Ordening artikelen