HomeNieuwsMilieu‘Windenergie niet rendabel’

‘Windenergie niet rendabel’

windmolenbrand
De windenergie binnen het energie-akkoord gaat ons minstens 53 miljard kosten zonder dat het milieu er veel mee opschiet. De kleinverbruiker (lees: u en ik) gaat de rekening betalen. Dat betekent 500 Euro per jaar boven op onze energierekening. En dat wordt in de toekomst alleen maar meer. De opbrengst aan energie van die enorme investering is zal niet meer dan 3% van het totale energieverbruik in Nederland zijn
!

Althans volgens dr. Fred Udo. Als senior onderzoeker heeft hij gewerkt aan grote experimenten opgesteld bij de versnellers van CERN in Geneve. Verder is hij buitengewoon hoogleraar experimentele elementaire deeltjes fysica aan de Vrije Universiteit van Brussel. Geen domme gast dus. Hij is gepromoveerd in de kernfysica aan de Universiteit van Amsterdam.

De afgelopen jaren heeft hij zich intensief bezig gehouden met windenergie. Hij heeft er verstand van en kan rekenen. We staan aan de vooravond van de aanleg van enorme windparken, op zee en op het land. Kees de Lange interviewde Fred Udo onlangs in Café Weltschmerz.

In dit interview geeft hij zijn onverbloemde mening op het energieakkoord en hoe wij bij neus dreigen te worden genomen als het om investeringen, effectiviteit en dus de rendabiliteit van windenergie gaat.

Zie en beluister HIER het hele interview met Fred Udo

Milieu artikelen