HomeNieuwsPartij NieuwsKunt u de politiek in Purmerend veranderen?

Kunt u de politiek in Purmerend veranderen?

Mario_Hegger_2013-06-03_web
De politiek is voor de meeste mensen niet echt een uitdaging. Niet om het goed te volgen en nog minder om er actief aan mee te doen. De kloof tussen de bevolking en de politiek is groot. ‘Het gaat toch altijd mis,’ ‘er wordt geld over de balk gegooid‘ en ‘het zijn zakkenvullers,’ wordt er over de politici wordt geroepen. Is dit ook zo? En zo ja, wat kunt u daar dan aan doen en wilt u daar wat aan doen?

De Stadspartij is in 1993 opgericht uit onvrede hoe de landelijke partijen het toen deden. De algemene uitstraling van het gemeentebestuur was toen: wij weten wel wat goed voor u is. De opkomst van extreemrechtse partijen die het negeren van de praktische problemen van de burgers goed uitbuitten was toen aan de orde van de dag, ook in Purmerend.

Volgens de leden van de Stadspartij maakt de landelijke politiek er nog steeds een rommeltje van. Kijk maar naar de bezuinigingsdrift van de huidige regering Rutte-Asscher. Na een gelegenheidscoalitie van VVD, CDA en PVV, nu bestaande uit de VVD en de PvdA, ziet de gemiddelde burger niet een groot verschil in beleid. U moest toch bij de verkiezingen van hen voor de één (VVD) of de andere (PvdA) kiezen, anders zou het echt mis gaan met dit land? 

Wat is er van terecht gekomen? Een regeerakkoord dat tijdens een soort kwartetspel in elkaar werd gerommeld. Regeren is op dit moment vooral blunderen met plannen die de één na de ander als ondermaats worden afgeschoten. De plannen die wel doorgaan staan voornamelijk in het teken van bezuinigen. Innovatieve ideeën worden omarmd als er een doorgeschoven bezuiniging aan kan worden gekoppeld.  Zie de bezuinigingen bij de huurwoningen en woningcorporaties en de uitvoering van sociale zekerheden die van Rijk naar gemeente gaan.

Voor Purmerend kunt u als inwoner zelf meehelpen het verschil te gaan maken door deel te nemen aan de gemeentepolitiek en zo naar eer en geweten politiek te gaan bedrijven. De Stadspartij zet zich in om bij de verkiezingen als grootste partij uit de bus te komen om vervolgens met een praktische werkwijze de stad te gaan besturen. Niet van binnen door de dichte ramen van het stadhuis besturen, maar door de ramen juist open te gooien: van buiten naar binnen werken.

Stel u kandidaat voor de verkiezingen

Heeft u de ambitie om de Stadspartij daarin te ondersteunen? Wordt dan voor slechts 5 euro per jaar lid en stel uzelf kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.  U kunt aangeven of u als raadslid of commissielid op de lijst wilt komen. Ook een plek laag op de kieslijst, om te laten zien dat u de Stadspartij steunt, behoort tot de mogelijkheden. Gedurende de bestuursperiode van vier jaar is het mogelijk om de fractie op verschillende beleidsvelden te ondersteunen. Elke dinsdagavond is er een fractievergadering waarbij u als lid kunt aanschuiven.

Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan gerust contact met ons op. U krijgt nu de kans om samen met de andere leden van de Stadspartij het verschil te maken door datgene te doen wat volgens u goed is voor Purmerend en voor de Purmerenders.

Mario Hegger, fractievoorzitter

Partijnieuws artikelen