HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningWijkvernieuwing start met renovatie flat D’Rode Garrels

Wijkvernieuwing start met renovatie flat D’Rode Garrels

D’Rode Garrels foto Stadspartij
Intermaris werkt samen met de gemeente aan een Globaal Ontwikkelplan voor de wijk Wheermolen-Oost. In dit plan staan de kansen voor de wijk op het gebied van onder meer wonen, wegen en groen. De flat in de Rudolf Garrelsstraat, in de volksmond D’Rode Garrels is de eerste flat in een reeks vernieuwingen voor de wijk.
Wheermolen-Oost bestaat meer dan 50 jaar en is toe aan vernieuwing. Zowel de woningen van Intermaris als het openbaar gebied, de riolering en bepaalde voorzieningen waaronder het winkelcentrum, zijn toe aan een opknapbeurt. Intermaris wil onder meer twaalf galerij- en laagbouwflats in Wheermolen-Oost vernieuwen. De flats zijn sterk verouderd en Intermaris wil ze eigentijds, energiezuinig en betaalbaar maken. Zodat Wheermolen-Oost na de vernieuwing weer een aantrekkelijke wijk wordt. Een wijk waar bewoners trots zijn op hun woning, kinderen fijn kunnen buitenspelen en buren prettig samenleven met elkaar.
Samenwerking Intermaris en Hemubo
Met de renovatie van de flat D’Rode Garrels start de wijkvernieuwing van Wheermolen-Oost. Op
24 april tekenden aannemersbedrijf Hemubo en Intermaris een contract om in de tweede helft van dit jaar te starten met de renovatie en nieuwbouw van de flat. Intermaris selecteerde Hemubo op basis van het gepresenteerde plan, het ontwerp en de manier waarop ze met bewoners omgaan tijdens de renovatie. De huidige 137 sociale huurwoningen worden gerenoveerd en in de onderste rand van de flat komen twaalf nieuwbouw appartementen in het middenhuursegment. Dit komt tegemoet aan de behoefte van een groeiend aantal mensen dat door een iets hoger inkomen niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Tegelijkertijd is er voor deze groep amper aanbod van betaalbare koopwoningen. Vaak laten deze mensen een sociale huurwoning achter die dan weer beschikbaar komt.
Sociaal Plan Rudolf Garrelsstraat
Samen met de Bewonersgroep van de flat werkte Intermaris intensief samen aan een Sociaal Plan voor alle bewoners. De Corona maatregelen betekenen een vertraging in de voorbereidingen. Intermaris en Hemubo doen er alles aan om deze vertraging te minimaliseren. Als minimaal 70% van de huurders akkoord gaat met het Sociaal Plan en de voorgestelde werkzaamheden, kan Hemubo in de tweede helft van dit jaar aan de slag.

Ruimtelijke Ordening artikelen