HomeNieuwsWelzijnWijktoernooi KV Purmer en VIP in Purmer Noord

Wijktoernooi KV Purmer en VIP in Purmer Noord

KVP2017
Op zondagmiddag 2 juli was er op het sportcomplex van korfbalvereniging KV Purmer een wijktoernooi voor korfbal en beachvolleybal. De organisatie werd gezamenlijk gedaan door korfbalvereniging KV Purmer, volleybalvereniging  VIP, Spurd en Clup Welzijnswerk. 
Wijkgercht toernooi
Het was de eerste keer dat dit toernooi wijkgericht werd georganiseerd mogelijk dat er daardoor voornamelijk teams van de beide sportverenigingen hadden ingeschreven. Vanuit de wijk had er één team ingeschreven, de Hark- Schoffel- Spadestraat bewoners . En er was een team van de Stadspartij. Helaas kon onze partij vanwege verplichtingen elders geen compleet team op de been brengen maar dat werd zeer goed opgelost door aanvullingen vanuit de organisatie.
Het toernooi is vorig jaar begonnen met een gezamenlijk toernooi tussen KV Purmer en VIP waar in beide  sporten door leden van deze verenigingen onderlinge strijd werd geleverd.  
Opening door wethouder Roald Helm
Om 13.00 uur opende wethouder sport van Purmerend, Roald Helm, het toernooi. De wethouder sprak zijn waardering uit voor het initiatief om een toernooi te organiseren waarin  ook de wijk wordt betrokken. Dat er nu nog niet veel belangstelling vanuit de wijk was moet geen belemmering vormen. Initiatieven moeten de kans krijgen om te groeien.  Ook wees hij op het vele werk voor het organiseren van zo’n toernooi. Vrijwilligers van beide sportverenigingen ondersteunt door de professionals van Clup en Spurd zijn vele uren bezig geweest om dit toernooit te kunnen laten plaatsvinden.

Meedoen belangrijker dan winnen

Gelukkig waren de weergoden de organisatie ter wille. Op het uitgestalde terras was het goed uit te houden en konden de korfbalwedstrijden zittend worden gevolgd. Voor de beachvolleybal wedstrijden moesten de toeschouwers naar de achterzijde van het complex.
Alle wedstrijden van dit toernooi stonden in het teken van de Olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen”. Er werd door een professionele diskjockey muziek gedraaid wat spelers en toeschouwers een sportief vakantiegevoel gaf. 
Gesprek met Martin Delgman voorzitter KV Purmer

Tijdens het toernooi was het voor mij een mooie gelegenheid om met KV Purmer voorzitter Martin Delgman in gesprek te gaan. KV Purmer is één van de twee korfbalclubs in Purmerend. KV Purmer is een kleine gezellige club en heeft geen ambitie om in de top van Nederland te komen. Wel wil het altijd  gaan voor de hoogst mogelijke sportieve prestatie, waarbij ook de gezelligheid heel belangrijk is.
Martin gaf aan dat het moeilijk is om het ledental  op het gewenste niveau te houden. Op dit moment is er voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de club aan heren seniorenleden. Maar ook bij de jeugd is eer voor alle leeftijd categorieën ruimte voor nieuwe leden. Vrijdagavond is een echte clubavond die in het teken staat van deze activiteiten er kan dan worden gedart en geklaverjast. Ook niet leden zijn dan van harte welkom.
Fijne dag
De Stadspartij kijkt terug op een mooie sportieve dag waarbij is ervaren dat sport en gezelligheid hand in hand kunnen gaan. Wat ons betreft volgend jaar weer.

Welzijn artikelen