HomeNieuwsPartij NieuwsWijklunch Zuid-Pool goed bezocht door bewoners

Wijklunch Zuid-Pool goed bezocht door bewoners

Zuid-Pool-2012b

De wijklunch die de Stadspartij op zaterdag 20 oktober jl. in wijkcentrum Zuid-Pool organiseerde is goed bezocht. Wijkbewoners uit de Purmer-Zuid konden met raadsleden, commissieleden en de wethouder in gesprek over de buurt waarin zij wonen.

Met het organiseren van een wijklunch wil de Stadspartij van de bewoners in de wijk horen wat er allemaal speelt in de wijk. Onder het genot van een kopje koffie en een broodje konden de wijkbewoners in gesprek gaan met de Stadspartij. Hét gesprek van de dag was uiteraard het openhouden van wijkcentrum Zuid-Pool. Er werd eerder gedreigd met sluiting van dit prachtige wijkcentrum, maar momenteel zijn overleggen gaande over een eventuele overname van het gebouw door de Stichting Kinderopvang Purmerend.

Scooters, hondenpoep en voetpaden

Verder waren onder andere de overlast van jongeren op scooters, hondenpoep en het onderhoud van voetpaden en bruggen onderwerp van gesprek. Bewoners konden hun klachten over en suggesties voor de wijk achterlaten. De fractie van de Stadspartij zal de komende tijd alle ingebrachte klachten en ideeën van de bewoners in behandeling nemen. Bewoners zullen snel op de hoogte worden gesteld over wat er met hun klachten wordt gedaan. Ook de politie is al op de hoogte gesteld van de klachten over overlast in de wijk. Het unithoofd van de politie heeft al aan de Stadspartij laten weten de klachten serieus te nemen en er direct mee aan de slag te gaan.

Ook andere wijken

Bewoners reageerden na afloop positief over de bijeenkomst. Ze vinden het een goed initiatief van de Stadpartij om met de inwoners van Purmerend in contact te komen. Eerder bezocht de Stadspartij al de Wheermolen, Overwhere en De Gors. De komende tijd zal de Stadspartij ook in de andere wijken in Purmerend langs gaan. De Stadspartij vindt het belangrijk om, ook buiten verkiezingstijd, te weten hoe men over de wijk denkt en wat de verbeterpunten zijn. Deze verbeterpunten kunnen weer meegenomen worden in de politieke besluitvorming. De Stadspartij wil niet alleen via gemeentelijke rapporten en ambtelijke stukken op de hoogte worden gesteld, maar juist van de mensen die zelf in de wijk wonen en leven.

 

Partijnieuws artikelen