HomeNieuwsVerkeer en VervoerWijkbewoners Purmer Zuid starten petitie omtrent bereikbaarheid

Wijkbewoners Purmer Zuid starten petitie omtrent bereikbaarheid

DSCN0992
Twee betrokken bewoners van de wijk Purmer Zuid in Purmerend zijn begonnen aan een petitie over de ontsluiting van de wijk door middel van het openbaar vervoer. Mevrouw Brouwer en mevrouw Boer hebben in korte tijd al meer dan 300 handtekeningen opgehaald om te protesteren tegen de slechte ontsluiting van hun wijk. Beide geven aan dat ze uitsluitend in hun directe woonomgeving mensen hebben benaderd om de petitie te ondertekenen.

Zij gaan door met hun actie in de hele wijk en verwachten dat een heel groot aantal wijkbewoners deze petitie zullen steunen.

Bus stopt ermee na 21.15 uur
EBS lijn 101 rijdt in de avond tot omstreeks kwart voor negen vanuit het centrum van Purmerend naar hun wijk in de Purmer Zuid. Beide dames wonen in de omgeving van de Molentocht aan de Persijnlaan. Als zij bijvoorbeeld in de avond een bezoek aan theater de Purmaryn willen brengen of een bioscoopje willen pakken is het lastig om het openbaar vervoer terug te komen op hun woonadres. Als ze dat wel zouden willen moeten ze vanuit het centrum de bus naar Amsterdam nemen en in Ilpendam overstappen terug naar Purmerend. Voor vooral ouderen is dit een onwenselijke situatie. Reden voor beide dames om een petitie op te zetten die ze binnenkort zullen aanbieden aan de verantwoordelijke wethouder in Purmerend.
Moeilijke strijd
Beide dames zijn op de hoogte dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor de invulling van het lijnennet binnen Purmerend maar dat dit via de Stadsregio wordt geregeld. Ze beseffen ook dat het een moeilijke strijd zal worden. Maar dit is voor hen geen reden om zich hier zomaar bij neer te leggen. Zij vinden dat hier een probleem ligt dat moet worden aangepakt omdat veel inwoners van de Purmer Zuid hiervan last ondervinden. Met name vanwege de toenemende vergrijzing komen er steeds meer gedupeerden bij. Vrees voor verdere verslechtering.
Ook is de vrees groot dat de situatie aanzienlijk verslechtert bij de opening van de Noord Zuidlijn in Amsterdam. De opening van deze lijn staat gepland in juli 2018.
De Stadspartij zal deze actie blijven volgen. De Stadspartij heeft als standpunt dat er goed en fijnmazig openbaar vervoer binnen Purmerend moet worden aangeboden. Daarnaast heeft de Stadspartij bij grote regelmaat erop gewezen dat de opening van de Noord Zuidlijn niet tot verslechtering mag leiden van het openbaar vervoer binnen Purmerend.

 

Verkeer en Vervoer artikelen