HomeNieuwsMilieuWherevogels bindt de strijd aan met zwerfvuil

Wherevogels bindt de strijd aan met zwerfvuil

Wherevogels2015
Voetbalvereniging de Wherevogels gaat vanaf zaterdag 12 december de strijd aan met het zwerfvuil rondom hun complex. Wethouder Roald Helm en afdelingsmanager uitvoering Jaspert Verplanke overhandigde op zaterdag 12 december namens de gemeente een cheque van 7.500 euro aan Wherevogels voorzitter Peter Steenbergen.

De vereniging krijgt in 2016 in totaal 7.500 euro in ruil voor de schoonmaakwerkzaamheden. Het eerste bedrag van 3.750 euro wordt nu aan de vereniging uitgekeerd en het restant volgt aan het eind van 2016

De actie is opgezet door Nedvang

Nedvang is een organisatie die is opgericht voor en door producenten en importeurs van verpakte producten. Deze producenten en importeurs stellen geld beschikbaar aan gemeenten voor het tegengaan van zwerfvuil.  De gemeente Purmerend probeert verenigingen te bewegen om de omgeving rond hun complex zwerfvuil vrij te maken en te houden. Hiervoor krijgt de vereniging een geldbedrag.

Zwerfvuil bij toerbeurt verwijderen

Bij de Wherevogels, zal er bij toerbeurt, ieder weekeinde een ploeg van vijf senioren de omgeving van het complex ontdoen van zwerfvuil. Het was eerst de bedoeling om dit door de jeugdleden te laten uitvoeren, maar dat leverde problemen op in de begeleiding van die jeugdleden.
Voorzitter Steenbergen geeft aan dat er toen is besloten om het project uit te gaan voeren met de inzet van senioren.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Naast het geldbedrag, wat uiteraard zeer welkom is, is het voor de Wherevogels belangrijk om je maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. ‘Dat doen we al binnen onze vereniging bij de begeleiding aan onze jeugdleden’, aldus Steenbergen. Maar met een schoon complex en een schone omgeving geef je een signaal naar de omgeving af.

Tegelijkertijd met het schoonhouden van het eigen complex worden er wekelijks opruimwerkzaamheden gehouden langs de Westerweg, de Grotenhuysweg, de IJsselmeerlaan en het evenemententerrein.

Milieu artikelen