HomeNieuwsWelzijnWethouder Mario Hegger ontvangt een cheque voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Wethouder Mario Hegger ontvangt een cheque voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Mariojeugd
Vandaag -23 oktober- neemt Mario samen met een bestuurslid van het Jeugd Fonds Sport Cultuur, Melissa Rotteveel, op de Koemarkt, een cheque in ontvangst voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
De ondernemers die gesponsord hebben zijn: Sonstructiever, Deitmers, Walter Brouwer en Simpel Makelaars.

Het geld wordt gebruikt om kinderen te kunnen helpen om mee te doen aan sport of cultuur. Dus wordt gebruikt voor contributie/lesgeld en evt. benodigde attributen.

Voor wie is het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen wordt beter. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is.

De Spelregels

 • Uw kind is jonger dan 21 jaar
 • U heeft een laag inkomen, dat niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum
 • Deelname kan óf aan het Jeugdsportfonds óf aan het Jeugdcultuurfonds. Er moet dus een keuze worden gemaakt
 • Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en eventuele sportkleding/attributen tot een maximaal bedrag van € 350 per jaar.
  Mocht er na het betalen van de contributie geld over zijn van deze € 350, dan is het mogelijk om voor het resterende bedrag (maximaal € 100) sportkleding/attributen te vergoeden.
 • Het Jeugdcultuurfonds betaalt de contributie/lesgeld en eventuele attributen tot een maximaal bedrag van € 425 per jaar.
  Mocht er na het betalen van het lesgeld nog geld over zijn van deze € 425, dan is het mogelijk om voor het resterende bedrag (maximaal € 90) attributen te vergoeden.
 • De vergoeding wordt rechtstreeks betaald aan de sportvereniging of de aanbieder van culturele activiteiten.
  U ontvangt dus zelf geen geldbedrag.
 • Er kan één aanvraag per jaar gedaan worden. Aanmelding kan niet met terugwerkende kracht.

Welzijn artikelen