HomeNieuwsVerkeer en VervoerWethouder Krieger enthousiast over flexdrempels

Wethouder Krieger enthousiast over flexdrempels

wethouder_hans_krieger_klein

VVD-wethouder Hans Krieger (verkeer, foto) heeft positief gereageerd op de werking van flexdrempels. Dat is te lezen op zijn Twitter-account. Steeds meer gemeenten plaatsen flexdrempels als verkeersremmende maatregel. De Stadspartij gaf enige tijd geleden aan dat flexdrempels ook heel geschikt kunnen zijn voor Purmerend.

flexdrempelKrieger was 3 maart jl. met een aantal ambtenaren van de gemeente Purmerend op bezoek in Amsterdam om te kijken hoe een flexdrempel werkt. Een flexdrempel werkt als een gewone verkeersdrempel, met als grote verschil dat hulpdiensten als brandweer en ambulance er overheen rijden, zij geen last van hebben. Ook bussen ondervinden geen hinder van de beweegbare drempel. Bij een zwaar voertuig zakt de drempel in het wegdek, waardoor deze gewoon door kunnen rijden. Personenauto’s ondervinden wel hinder van de flexdrempel als zij er met een te hoge snelheid overheen rijden.

“Bussen merken er niets van. Mooi systeem,” zegt Krieger, alias @Twithouder, via Twitter. De wethouder denkt de flexdrempels toe te willen passen in de Flevostraat in Purmerend. De Stadspartij gaf eerder aan de Overlanderstraat geschikt te vinden voor flexdrempels.

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen