HomeNieuwsWelzijnWethouder Helm opent Nationale Sportweek

Wethouder Helm opent Nationale Sportweek

sportweek1
Zaterdag 18 april is de centrale ruimte van winkelcentrum Meerland ingericht als sportcentrum. Onder leiding van medewerkers van de sportstichting Spurd krijgen veel jeugdige sporters de gelegenheid om kennis te maken met sportbeleving. Het is het begin van de Nationale Sportweek.

Diverse verenigingen zijn aanwezig om jongeren in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar kennis te laten maken met onder andere basketbal, korfbal en voetbal. Ook kan er worden gekanood in het nabij gelegen water en is er een springkussen opgezet voor de jongeren.

Sportieve opening

sportweek2Om twaalf uur opent Stadspartij wethouder Roald Helm de nationale sportweek in Purmerend. Wethouder Helm wil de sportweek niet openen met de gebruikelijke toespraak maar met een sportieve handeling. Hij besluit een try out te houden met een van de aanwezige basketballers. Wie het eerst drie ballen door het net heeft gegooid is winnaar.
Beide deelnemers laten de spanning oplopen door om de beurt te scoren. Bij een bereikt stand van twee tegen twee gaat het om de winnende. Roald Helm gooit als eerste de winnende bal door de ring en zegeviert. Hierbij moet wel worden aangetekend dat zijn tegenstander zeer ingehouden speelde.

Spurd organiseert

De nationale sportweek zal ruim een week lang, de nationale sportweek duurt t/m zaterdag 25 april, de sport in de etalage zetten. Dit zal zo breed mogelijk worden gedaan zodat belangstellenden, jong en oud, een sport kunnen ontdekken die bij hen past.  Sportstichting Spurd neemt de organisatie van deze sportweek in samenwerking met diverse Purmerendse verenigingen voor zijn rekening.

Deelnemende sportverenigingen zijn Itaikan (judo), GymNet, IJs en Inline-skateclub Purmerend, KV Purmer (korfbal), PRV De Where (roeien), Rugby Club Waterland, ViP (volleybal) en Wandelsportvereniging Purmerend en omstreken. Samen met Spurd verzorgen zij bijna vijftig activiteiten als onderdeel van de Nationale SportWeek in Purmerend. De activiteiten zijn zowel binnen als buiten.

Het volledige programma is te vinden op www.spurd.nl

Welzijn artikelen