HomeNieuwsMilieuWethouder Helm neemt eerste ondergrondse huisvuilcontainer in gebruik

Wethouder Helm neemt eerste ondergrondse huisvuilcontainer in gebruik

roaldafval3
Op maandagmorgen 30 augustus om 10.00 uur heeft wethouder Roald Helm de eerste ondergrondse huisvuilcontainer in Purmerend in gebruik genomen.
De openingceremonie vond plaats aan de Rotterdamhaven in de Weidevenne.

Onder belangstelling van de pers, een aantal ambtenaren, belangstellende bewoners en enkele raadsleden demonstreerde wethouder Helm hoe de container werkt.
Er moet een startknop worden ingedrukt, vervolgens moet de (afval) pas langs de scanner worden gehaald, dan de klep openen, huisvuilzak erin plaatsen en de klep sluiten.
De containers voor restafval zijn alleen te openen met een zogenaamde afvalpas en deze passen zijn gekoppeld aan de huisadressen. Op deze wijze kunnen de containers uitsluitend worden gebruikt door de bewoners waarvoor ze zijn bedoeld. De pas wordt niet gebruikt om het aanbiedgedrag te registreren.
Als de container bijna vol is krijgt de afdeling die het huisvuil moet verwerken een melding en wordt de container geleegd.
Gelijktijdig werden de papiercontainers in gebruik genomen. Hiervoor is geen pas nodig.

Na de officiële in gebruikname kunnen de bewoners van alle hoogbouw in kwadrant Europa hun afval aanbieden in de ondergrondse huisvuilcontainers. Na kwadrant Europa zal het inzamelingssysteem voor alle gestapelde bouw in Purmerend worden ingevoerd. Voor de laagbouw blijft de inzameling door middel van de bekende rolcontainers plaatsvinden.

dscf1366Aan het eind van de ingebruikneming van de eerste ondergrondse huisvuilcontainers werd er door medewerkers van de huisvuilophaaldienst een demonstratie gegeven hoe de containers worden geleegd.

Milieu artikelen