HomeNieuwsMilieuWethouder Helm beloont namens college aanvraag GFT-container

Wethouder Helm beloont namens college aanvraag GFT-container

gftuitreikingtuinbon
Op vrijdag 12 oktober overhandigde wethouder Roald Helm een tuinbon t.w.v. 25 euro aan Ariane James. Ariane heeft de tuinbon gewonnen omdat zij als een van de eersten heeft gereageerd op een oproep van de gemeente om een gratis gft-bak te bestellen.

Ariane James en haar man Jan Insinger hebben de gft-bak aangevraagd vanwege hun betrokkenheid bij het milieu. In hun leefwijze proberen zij dit ook aan hun kinderen door te geven, onder andere door afval te scheiden en minder vlees te eten.

De gemeente is een groot voorstander van duurzaamheid en vindt het belangrijk dat afval wordt gescheiden. Als gft-afval niet vermengd is met ander afval, levert het goede, schone en bruikbare compost op. Daarom is er in de wijk Gors een pilot gehouden om onder de aandacht te brengen dat Purmerenders die in laagbouw wonen, een gratis gft-container kunnen bestellen.

Ariane James is fotografe en laat weten dat zij, heel toevallig, in maart 2013 een expositie heeft in het stadhuis. Haar fotowerk met als thema ‘landschap’ laat de kijker met andere ogen genieten van de prachtige omgeving van Purmerend.

Milieu artikelen