HomeNieuwsVerkeer en VervoerWerkzaamheden tunnel onder het spoor en Kooimanbrug

Werkzaamheden tunnel onder het spoor en Kooimanbrug

kooimanbruga
Vanaf vandaag 16 september zijn er werkzaamheden aan de tunnel onder het spoor op de Purmersteenweg. 28 en 29 september is de Kooimanbrug aan de beurt. De werkzaamheden kunnen voor vertraging zorgen. Er worden verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden.

Tunnel ’s nachts gesloten

De tunnel onder het spoor wordt gerepareerd en schoongemaakt, het fietspad in de tunnel wordt geasfalteerd en de lampen worden vervangen. Tijdens de werkzaamheden zal steeds aan een kant van de tunnel gewerkt worden, waardoor de tunnel geopend kan blijven voor doorgaand verkeer. ’s Nachts tussen 01.00 en 06.00 uur is de tunnel gesloten. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot half november, dit is afhankelijk van het weer.

Kooimanbrug 28 en 29 september vaak omhoog

De Kooimanbrug wordt gereinigd en geschilderd. Zaterdag 28 en zondag 29 september wordt de brug hiervoor meerdere keren per dag geopend. Het verkeer kan dan tijdelijk niet over de brug en wordt daarom omgeleid. Verder kan het doorgaand verkeer gewoon van de brug gebruik maken tijdens de werkzaamheden. In totaal duurt het onderhoud vier weken, dit is ook afhankelijk van het weer.

Verkeer en Vervoer artikelen