HomeNieuwsVerkeer en VervoerWerkzaamheden Schapenmarkt in volle gang

Werkzaamheden Schapenmarkt in volle gang

schapenmarkt_2009-01Op de Schapenmarkt (foto) wordt druk gewerkt aan een tijdelijke parkeergarage. Met de verbouwing van de Koemarkt moet de tijdelijke garage zorgen voor de opvang van de parkeerplaatsen. De verbouwing van de Koemarkt, het uitgaansplein van Purmerend dat tot 2008 als parkeerplaats werd gebruikt, moet uiterlijk in december van dit jaar klaar zijn en is dan geheel autovrij. In 2010, als Purmerend 600 jaar bestaat, zullen veel festiviteiten op de Koemarkt plaatsvinden.

Vooraf was de tijdelijke garage voor de opvang van de auto’s van de Koemarkt gepland op het terrein van supermarkt Deen aan de Wagenweg. Maar omdat de supermarkt de onderhandelingen vlak voor het definitieve besluit staakten, moest de gemeente noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie. Het terrein bij het bowlingcentrum was te klein. Daarom werd gekozen voor de Schapenmarkt. Dit tot woede van veel fracties en ook van de organisatie van de ENECO tour, die hierdoor niet naar Purmerend zal komen in 2010.

De tijdelijke garage op de Schapenmarkt in vanaf maart operationeel. Ondertussen wordt ook in de Vijfhoek (nabij Slotplein) een permanente parkeergarage gebouwd. De verwachting is als de parkeergarage in 2012 in de Vijfhoek opengaat, de tijdelijke garage op de Schapenmarkt afgebroken wordt en er op die plek een permanente garage wordt gebouwd.

 UPDATE 06-02-2009:

De gemeente Purmerend laat in een persbericht weten het terrein af te zien van het creeren van een tijdelijk parkeerterrein op het terrein van de afgebrande bouwmarkt Big Boss. De kosten wegen niet op tegen de voordelen.Big Boss brandde af in de avond van 17 december 2008. De gemeente gaf enkele weken later aan de brond te willen gebruiken voor extra parkeergelegenheid voor de binnenstad. 

 

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen