HomeNieuwsVerkeer en VervoerWerk kruising Jaagweg – Gorslaan op schema

Werk kruising Jaagweg – Gorslaan op schema

kruispuntjanblankenbrug
Het werk aan de belangrijkste verkeersader in Purmerend ligt op schema en is naar verwachting en volgens planning op 17 augustus klaar. Na 6 weken hard werken is het kruispunt Jaagweg-Gorslaan dan weer klaar voor de toekomst. Het werk was hard nodig. Het asfalt van het kruispunt vertoonde scheuren en vervorming, doordat de grond eronder wegzakte.

In de komende dagen en weken wordt er op momenten in de avond- en nachtelijke uren gewerkt. Dit kan zorgen voor enige geluidshinder in de nabije omgeving, zeker omdat met dit mooie weer veel mensen ramen en deuren open hebben staan.

Zo wordt deze week gewerkt aan de Jan Blankenbrug. De slijtlaag van de brug wordt door zandstralen stroef gemaakt, zodat voetgangers goed grip hebben bij het oversteken van de brug. Dit werk gaat niet geluidloos. De brug staat tijdens de werkzaamheden voor langere aaneengesloten tijd dicht. Om de scheepvaart niet te belemmeren en omdat het werk niet in etappes kan worden uitgevoerd, gebeurt dit ’s avonds en ’s nachts.

De komende weken vinden meer werkzaamheden plaats waarbij de brug open moet staan. De slagbomen zijn dan dicht en dat kan zorgen voor geluidshinder, omdat dichte slagbomen wegens veiligheid een piepsignaal geven. Met geluiddempend materiaal wordt dit signaal zoveel mogelijk verminderd. Het geluid kan om veiligheidsredenen niet worden uitgeschakeld. Dit werk gebeurt alleen buiten normale werktijden, als dat niet anders kan. De gemeente voert hierover geregeld overleg met de aannemer.
 

Overig werk

Omdat het kruispunt is afgesloten, worden ook andere werkzaamheden rond het kruispunt opgepakt: 

  • Fietspaden Gorslaan tussen Jaagweg en Linnaeuslaan krijgen asfalt (nu tegels)
  • Fietspaden Aziëlaan tussen Jan Blankenbrug en Gangeslaan krijgen nieuw asfalt
  • In de rijbaan direct na de Jan Blankenbrug richting Weidevenne wordt een kuil opgevuld
  • Schilder- en onderhoudswerk aan de Jan Blankenbrug
  • Inrijhoeken van de beide bushaltes Jaagweg worden aangepakt, zodat passagiers beter in- en uit de bus kunnen stappen
  • Naast de bushalte Jan Blankenbrug, richting Amsterdam, komt een overkapte en verlichte fietsenstalling voor 120 fietsen
  • De elektrische installatie voor alle verkeerslichten rondom het kruispunt wordt vervangen

Meer informatie

Alle informatie over het werk aan het kruispunt vindt u op www.purmerend.nl/werkzaamheden. Heeft u vragen over de uitvoering van het werk? Deze kunt u stellen via het Klant Contact Centrum, via (0299) 452 452. U wordt dan in contact gebracht met een collega die uw vraag kan beantwoorden.

Verkeer en Vervoer artikelen