HomeNieuwsWelzijnWelk vrijwilligersinitiatief verdient het Lokaal Compliment 2023?

Welk vrijwilligersinitiatief verdient het Lokaal Compliment 2023?

Meld uw vrijwilligersactiviteit uiterlijk 9 november aan


Inwoners kunnen t/m donderdag 9 november 2023 hun favoriete vrijwilligersorganisatie aanmelden. Op 1 december zal de jury, bestaande uit Harry Rotgans, Rob de Neve (Rabobank) en winnaar van vorig jaar Mieke Hollander van Alzheimer Café, de prijzen uitreiken aan tien genomineerde vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligers maken het verschil voor de gemeente Purmerend én haar inwoners. Met het Lokaal Compliment wil de gemeente haar waardering uitspreken richting alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in de gemeente.

Het thema van 2023: ‘Verbinden van doelgroepen’

Vrijwilligerswerk is het helpen van elkaar. Maar hoe mooi is het als vrijwilligerswerk verschillende doelgroepen en mensen met elkaar kan verbinden. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die boodschappen doen voor ouderen, deelnemers van Odion die een lunch organiseren voor eenzame buurtbewoners. Of volwassenen of ouders die kinderen door heel Nederland rondrijden voor verschillende (muziek)uitvoeringen of sportwedstrijden. Elkaar helpen is belangrijk in de samenleving.

Dit jaar zijn wij op zoek naar projecten en organisaties die zich bezighouden met het thema verbinding. Inwoners en vrijwilligers worden opgeroepen hun meest gewaardeerde lokale organisatie- of initiatief te nomineren en hierbij ook te denken aan nieuwe of kleine organisaties of initiatieven. Bijvoorbeeld het lokale buurtkastje of een amateurkunst- of sportvereniging.

Aanmelden doe je zo

Elke vrijwilligersorganisatie uit Purmerend en de Beemster kan worden genomineerd. De activiteiten en/of vrijwilligersorganisaties kunnen worden aangemeld voor het Lokaal Compliment t/m donderdag 9 november via purmerend.nl/lokaalcompliment. Voor vragen zijn wij per mail bereikbaar: md@purmerend.nl

Prijsuitreiking

Uit de inzendingen nomineert de jury tien organisaties. De winnende organisatie ontvangt een geldbedrag van € 1.000,-. Daarnaast stelt het Coöperatiefonds van Rabobank een extra prijs van € 500,- beschikbaar voor de tweede plaats. De overige 8 organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs met een geldwaarde van € 250,-. De jury zal op vrijdag 1 december

de prijzen bekendmaken.

Welzijn artikelen