HomeNieuwsVerkeer en VervoerWekenlange afsluiting IJtunnel deze zomer

Wekenlange afsluiting IJtunnel deze zomer

IJtunnelafgelsoten
Van 15 juli 2016, 23:59 uur tot 29 augustus 2016, 05:00 uur wordt de IJtunnel afgesloten voor alle verkeer. Ook de bussen vanuit Purmerend (EBS) mogen niet door de IJtunnel. Hierdoor zullen deze bussen een gewijzigde route moeten te rijden van en naar Amsterdam CS.

De EBS bussen rijden via de Zeeburgertunnel, Piet Heintunnel, Piet Heinkade en De Ruijterkade naar het busplatform Amsterdam CS en vise versa.

Vanwege de omleiding vervalt tijdelijk de halte Prins Hendrikkade (in beide richtingen). Dichtstbijzijnde halte voor reizigers is Amsterdam CS.

Vanaf Amsterdam CS zijn de vertrektijden van bijna alle lijnen met 8 minuten vervroegd in verband met de extra rijtijd vanwege de omleiding. Met uitzondering van de lijnen N10 en N14. Deze lijnen vertrekken op de oude tijden, maar komen 8 minuten later in Waterland aan.

Een overzicht van de aangepaste vertrektijden vanaf Amsterdam vindt u hier.

Vergoeding EBS

Het dagelijks bestuur van de Stadsregio verleent een vergoeding van €560.000,- aan EBS voor extra exploitatiekosten vanwege deze afsluiting van de IJtunnel door renovatiewerkzaamheden. Voor de vervoerder betekent de afsluiting namelijk langere of kortere routes die leiden tot meer of minder kosten in de exploitatie.
Het gaat om € 280.000,- ten laste van de Stadsregio en €280.000,- ten laste van de gemeente Amsterdam.

Verkeer en Vervoer artikelen