HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningWeinig weerstand tegen tijdelijke jongerenwoningen

Weinig weerstand tegen tijdelijke jongerenwoningen

De plannen om tijdelijke jongerenwoningen in het hart van Weidevenne (foto) te bouwen, hoeven op niet veel tegenstand van de omwonenden te rekenen. Op de bewonersbijeenkomst die de gemeente maandag 25 mei jl. organiseerde, kwamen ongeveer 30 bewoners af. Wethouder Engels (woonbeleid) en woningcorporatie Intermaris-Hoeksteen hielden een betoog over de starterswoningen die nog eind dit jaar opgeleverd zullen worden.

tijd-jongerenwoningen-2009-05Toch maakten enkele bewoners een kritische noot bij de plannen voor hun wijk. De bewoners is ooit beloofd dat de plek een centrumlocatie zou worden met voorzieningen voor de hele wijk, terwijl het voor hun deur nog steeds een ‘zandbak’ is. Mogelijk dat op het braakliggende terrein naast de tijdelijke woningen een wijkplein komt. Verder vinden de bewoners het jammer dat de bebouwing tijdelijk is. De mogelijkheid bestaat dat de grond na tien jaar weer een andere bestemming krijgt en dat de bewoners van weer een ‘bouwput’ voor hun deur hebben. Een bewoner stelde voor om de braakliggende stukken grond in te zaaien met gras of ander groen, zodat het centrum van de wijk er netjes uitziet.

Een enkeling zei dat de gemeente deze locatie heeft gekozen en niet de Kop van West, omdat hier de nutsvoorzieningen in de buurt zijn. Bij de locatie Kop van West was dat niet het geval. Over parkeerplaatsen is overigens nog niet nagedacht, gaf Edwin Färber (wijkmanager Weidevenne) toe. Wel komt er vanuit de woningcorporatie een coördinator leefbaarheid, waar de bewoners terecht kunnen als het uit de hand loopt, zegt Intermaris-Hoeksteen.

Bij het mislukte project op de Kop van West was sprake van zogenoemde FLITS-woningen (Fijne Locatie In Tijdelijke Situatie). Dit project was zo geavanceerd, dat de aannemer na bijna twee jaar moesten toegeven dat ze er nog niet klaar voor waren. Het project aan het Abel Tasmanplein in Weidevenne is al op meerdere plekken gebouwd, waaronder in Hoorn.

ZIE OOK:

 

Ruimtelijke Ordening artikelen