HomeNieuwsWelzijnWeidevenne krijgt nieuwe tieneraccomodatie

Weidevenne krijgt nieuwe tieneraccomodatie

columbuzz
De huidige tijdelijke tieneraccommodatie Columbuzz bij het winkelcentrum Weidevenne moet op korte termijn worden vervangen. De voorziening is bedoeld voor kinderen tot 16 jaar. De houten keet is te klein en in slechte staat van onderhoud.

Tiener- en jongereninloopcentrum Columbuzz zit nu één jaar aan de Australiëlaan 2, bij het winkelcentrum. Het wordt van dinsdag tot en met vrijdag, zowel in de middag als avond druk bezocht door tieners en jongeren uit de buurt. Iedereen uit Weidevenne is inmiddels wel een keer langs het witte gebouwtje met de blauwe rand gelopen, om bijvoorbeeld glas in de glasbak te gooien.

De houten keet is exhter te klein en in slechte staat van onderhoud.
Het college besluit om hiervoor een definitieve oplossing te creëren. Omdat de realisatie van een definitieve tieneraccommodatie nog enige tijd gaat duren, stelt het college voor om een nieuwe tijdelijke accommodatie te realiseren van circa 200 vierkante meter op de plek van het huidige Columbuzz. Deze moet nog in 2010 worden opgeleverd en uiterlijk tot 2014 staan. Vóór het einde van het jaar moet worden besloten of de definitieve tieneraccommodatie gecombineerd kan worden met een wijkaccommodatie in Weidevenne.

Bron:persbericht gemeente Purmerend

Welzijn artikelen