HomeNieuwsVerkeer en VervoerWegen afgesloten in april, mei, juni en juli

Wegen afgesloten in april, mei, juni en juli

In de maanden april tot en met juli zullen diverse wegen in Purmerend afgesloten worden wegens werkzaamheden. Dat heeft de gemeente Purmerend bekend gemaakt in het Zondagochtendblad.

De Stadspartij waarschuwde de gemeente dat als alle werkzaamheden tegelijk plaats zouden vinden, er een verkeersinfarct op zou treden. De wethouder beloofde een verkeersinfarct te voorkomen. Half mei zal het zwaartepunt van de werkzaamheden plaatsvinden.

De bouw van de Melkwegbrug nabij het Tramplein en de schoolbrug aan de Hoornselaan zorgen ervoor dat de weg afgesloten moet worden. Ook de aanpassing van de Nieuwe Gouw in de Koog en de asfaltwerkzaamheden aan de Kooimanweg  zorgen voor verkeersstremmingen. Daarnaast zal door de voorjaarskermis de binnenstad lastiger bereikbaar zijn. In het najaar zal mogelijk ook de Churchilllaan in de Wheermolen op de schop gaan.

Schoolbrug Hoornselaan

Van 18 april tot en met 24 juni zal de Hoornselaan afgesloten zijn vanwege de bouw van de traverse.

TraverseJEC2011-04-6

Melkwegbrug

Van 18 april tot en met 26 juni zal de Jaagweg richting het Centrum afgesloten zijn vanwege de bouw van de Melkwegbrug. Het eenrichtingsverkeer in de binnenstad zal in die periode tweerichtingsverkeer zijn.

 MelkwegbrugJaagweg2011

Kermis

Van 11 tot en met 23 mei zal de voorjaarskermis weer neerstrijken in de binnenstad van Purmerend. Hierdoor zal de Gedempte Where afgesloten zijn

 CN2011-Postkantoor-1

Burg. Kooimanweg

Ook de Kooimanweg zal in de maand juli afgesloten worden wegens werkzaamheden.

 Kooimanbrug2005

Churchilllaan

Eerder waren er berichten dat de Churchilllaan op de schop zou gaan. De weg wordt een voorrangsweg, zonder verkeerslichten. De werkzaamheden vinden mogelijk pas in 2012 plaats.

Churchilllaan2011-1

Kruising Gorslaan-Jaagweg

Het beschadigde asfalt op de kruising Gorslaan-Jaagweg nabij de Jan Blankenbrug zal niet eerder dan in 2013 gerepareerd worden. De kosten van de wegreparatie worden in de Kadernota geraamd op 2 miljoen euro.

GorslaanJaagweg2011

 

ZIE OOK:

 

Verkeer en Vervoer artikelen