HomeNieuwsVerkeer en VervoerWegdek Grotenhuysweg in mei gerepareerd

Wegdek Grotenhuysweg in mei gerepareerd


asfaltreparatie
Het beschadigde asfalt op de Grotenhuysweg in de Purmer-Noord zal in april of mei gerepareerd worden. Dat laat de gemeente Purmerend weten aan de fractie van de Stadspartij. Voor de weg, die door de strenge vorst van afgelopen winter ernstig aangetast is, zal een geluidsreducerende deklaag worden toegepast.

In december 2008 raakte de weg ook al beschadigd. “Om budgettaire reden is het onderhoud aan de Grotenhuysweg in twee delen opgesplitst,” laat de gemeente weten. “In 2009 is er een nieuwe deklaag aangebracht tussen de Purmerenderweg en park de Uitvlught (dit wat toen het slechtste deel). Dit jaar zal het deel van park de Uitvlught tot de Edisonweg in de Baanstee worden voorzien van een nieuwe deklaag. Hiermee wordt dan dus ook het slechte deel ter hoogte van de Korenstraat hersteld waar nu veel vorstschade is ontstaan.”

Herstelwerkzaamheden op korte termijn zijn volgens de gemeente moeilijk uit te voeren. “De branch wordt overvraagd op het gebied van het herstellen van vorstschades. De Rijkswegen krijgen hierbij voorrang boven de gemeentelijke wegen. Sinds februari 2010 heeft een aannemer een noodreparatie uitgevoerd in Purmerend. Dit is echter niet overal mogelijk omdat reparatievlakken er vaak net zo hard weer worden uitgereden als aangebracht. Definitief herstel in de vorm van het aanbrengen van een nieuwe deklaag zal In april of mei plaatsvinden.

Schade aan het wegdek is niet een typisch Purmerends probleem, maar komt op meer plekken in Nederland voor. “Momenteel vinden er veel onderzoeken plaats naar het optreden van vorstschade bij verschillende asfaltsoorten. Wij zullen deze onderzoeken nauwgezet in de gaten houden en uw raad van ontwikkelingen en mogelijke consequenties op de hoogte houden,” aldus de gemeente.

 ZIE OOK:

25-06-2009 Asfalteren Grotenhuysweg begonnen
31-03-2009 Asfalt pas voor de zomer definitief hersteld
23-03-2009 Asfalt Grotenhuysweg eindelijk gerepareerd
24-02-2009 Gemeente begint aan noodreparaties asfalt

Verkeer en Vervoer artikelen