HomeNieuwsPartij NieuwsWBSV – het begon in 1931 op een hobbelig veldje

WBSV – het begon in 1931 op een hobbelig veldje

WBSV 90 jaar


De West-Beemster Sport Vereniging (WBSV) bestond in 2021 90 jaar. Het geplande feest in november 2021 kon vanwege de corona perikelen niet doorgaan. WBSV wordt door velen gezien als het kloppend hart van Westbeemster.

WBSV is een kleine club en in 1931 is het nog kleiner begonnen. Met een hobbelig veldje en een keet waar je snoep kon kopen. In de jaren die volgden is WBSV langzaam maar zeker gegroeid en gemoderniseerd. De keet maakte plaats voor een kantine en we kregen de beschikking over twee velden – een grasveld en een kunstgrasveld -, een zit- en statribune en lichtmasten. Het kunstgrasveld is onlangs vernieuwd.

De accommodatie ligt nabij de kerk, een rijksmonument, in
het noordelijk deel zijn het dorpshuis/-café De Kerckhaen en een basisschool (Lourdesschool) gevestigd. Achter de school liggen de velden van de voetbalvereniging WBSV.

90 jaar is niet niks dus wordt er op 3 juli alsnog op een feestelijke manier stilgestaan.

Om 11.30 uur vindt de aftrap plaats door de jeugdleden. Om 12.00 uur gevolgd door de senioren. Vanaf 15.00 uur is er een leden familiedag. Met muziek en een natje en droogje.

Naast de leden, oud-leden, trainers, leiders, scheidsrechters, donateurs, sponsors, overige vrijwilligers en om niemand te vergeten is  iedereen die WBSV een goed hart toedracht zijn uitgenodigd en welkom op deze feestelijke bijeenkomst.

Kunstgrasveld in de maak
Voetballen maar
Voetbal

Partijnieuws artikelen