HomeNieuwsWelzijnWat wordt de nieuwe naam van de multifunctionele sporthal?

Wat wordt de nieuwe naam van de multifunctionele sporthal?

sporthalnaam
Ik fietste vanmorgen, dik ingepakt, door de Van IJsendijkstraat. Ik had wind tegen en het was guur. Goed moment om even te stoppen bij de bouwplaats waar momenteel de nieuwe multifunctionele sporthal verrijst. Van wat ik hoor verloopt de bouw op schema. Als ik zie hoever ze inmiddels zijn, geloof ik dat direct. De bouw gaat snel. Terwijl ik mijn handen warm wrijf, kijk ik met bewondering naar de bouwvakkers die de kou negeren en stug doorgaan met hun werk.
De contouren van de nieuwe hal worden steeds meer zichtbaar. Hoe de sporthal eruit gaan zien weten we ook, maar wat nog even een verrassing blijft is de naam… Purmerenders konden de afgelopen periode hun suggesties insturen. Zo ontvingen we 309 inzendingen. Een jury, bestaande uit de gebruikers, Spurd en de Sportraad, kozen hieruit een top 3. Uit deze top 3 kun je inmiddels de naam kiezen die jou het meeste aanstaat. Ik ben reuze benieuwd ‘wie van de drie’ het wordt. 
Of ik al een idee heb? Ik heb een vermoeden, maar wacht het rustig af. Er kan immers nog tot 23 februari gestemd worden. Ik wil alle inzenders, stemmers en de jury in ieder geval bedanken voor hun betrokkenheid
De top 3 namen
Optie 1: De Beuk
Werd meerdere keren genoemd met de uitleg dat ‘de Beukenkamp’ door veel sporters in de volksmond al ‘De Beuk’ wordt genoemd. Voor veel Purmerenders is deze naam dus al een begrip.
Optie 2: Purmerdome
Een modernere optie qua naam die het complex een bepaalde uitstraling geeft, namelijk die van dé sportkoepel van Purmerend.
Optie 3: Fagos
In het verlengde van optie 1 is Fagos gekozen. Het betekent ‘Beuken’ in het Latijn en is een knipoog naar de Beukenkamp. Volgens de jury een sterke korte naam die goed past bij het complex.

Welke geniet jouw voorkeur? Geef snel je stem door!

Welzijn artikelen