HomeNieuwsWelzijnWandelend de stad ontdekken

Wandelend de stad ontdekken

BurggolfBM
Burggolf
foto Stadspartij

We blijven nog steeds zo veel mogelijk thuis. Maar als we even naar buiten gaan om een frisse neus te halen, zijn er tal van mogelijkheden om Purmerend beter te leren kennen. Volg eens de oeverroute of de bukken-voor-golfballetjes-route en ontdek nieuwe weetjes over de geschiedenis en het erfgoed van Purmerend en Beemster.

Tijdens het dagelijkse ommetje door de buurt kunt u de tegels en grassprieten inmiddels wel dromen. Gelukkig zijn er allerlei wandelroutes in Purmerend voor als u even een andere omgeving wilt zien. Hou ook tijdens het wandelen minimaal 1,5 meter afstand tot anderen en ga niet wandelen op plekken waar het druk is.

Wandelen door Laag Holland

Op de website van Laag Holland vindt u een aantal gratis wandelroutes in Purmerend en Beemster. De routes lopen zeer uiteen qua afstand, zodat er voor iedereen een passende wandeling bij zit. Bovendien kunt u natuurlijk altijd een wandeling zelf uitbreiden of inkorten. Bewonder bijvoorbeeld de kunstwerken van Mirjam Bakker langs het Phoenixpad in het Purmerbos of volg de Bomenroute van het stationsgebied naar de binnenstad en terug. Ook aan de kleintjes is gedacht: in het Purmerbos is het Kabouterpad te vinden, een avontuurlijke wandeling met allerlei verrassingen onderweg.

Volg de Oeverroute

Wist u dat er langs de Purmerendse oevers maar liefst 39 wandelroutes te vinden zijn? Bij veel van de sloten, grachten, kanalen en meren vindt u bordjes met informatie over alles wat op die plek leeft, groeit en bloeit. Bekijk alle informatie over de Oeverroute en wandel vandaag nog een nieuwe route. Zo blijft er genoeg over om te ontdekken in de eigen omgeving.

Waterland op de Kaart

foto Stadspartij

Het Waterlands Archief heeft op de website Waterland op de Kaart allerlei erfgoedpunten verzameld in de hele regio. Er zijn wandelingen langs belangrijke plekken uit bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog of de tijd van de droogmakerijen. Interesse in lokale geschiedenis? Bij Waterland op de Kaart vindt u foto’s, archiefstukken, monumenten, krantenfragmenten en bijzondere verhalen.

Welzijn artikelen